Biskup Josip Mrzljak: Ovdje se Božić događa i živi svaki dan

U prigodi Došašća i svetkovine Božića, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak i ove je godine pohodio Dnevni boravak djece s poteškoćama u razvoju ‘Dr. Antun Bogdan’ Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu, gdje je predvodio misno slavlje.

Biskup Mrzljak tom je prigodom istaknuo kako je Božić uvijek prigoda da se okupe zajednice, posebno onih koji su u najvećoj potrebi, a ponajprije ovakvi domovi gdje se nalaze djeca s nekim malo drugačijim potrebama koja ne mogu sama kroz život.

Ovo je način da im pokažemo svoju blizinu ali je isto tako i način da i sami sebe “odgojimo” i prepoznamo u tim ljudima samoga Isusa koji se utjelovio, želio biti čovjek i poistovjetio se s njima.

Tako ovdje možemo doživjeti pravi Božić, ne samo kao nešto iz prošlosti nego kao događaj sadašnjosti, kazao je mons. Mrzljak. Ovdje je Božić svaki dan kroz ljubav koja se iskazuje prema onima koji su u potrebi, posebno prema djeci.

Misno slavlje u Dnevnom boravku djece s poteškoćama u razvoju ‘Dr. Antun Bogdan’ za samog biskupa kao i za djecu i njihove roditelje i volontere ima jedan poseban Božićni duh.

– Naš susret je jedna posebna radost koju ova djeca i mladi pokazuju kroz svoje osjećaje i u svemu sudjeluju na način na kakav oni to u ovom trenutku mogu. Ponekad je teško doprijeti u njihove duše, ali oni izražavaju svoju radost u ovom božićnom vremenu, kao što sam već spomenuo na jedan svoj poseban način.

Voditeljica Dnevnog boravka djece s poteškoćama u razvoju ‘Dr. Antun Bogdan’ Katarina Hoblaj zahvalila je svima na dolasku i na svemu što su učinili za njihovu Caritasovu zajednicu kako bi ona živjela i rasla za one kojima su djetinjstvo i mladost drugačiji.

– U ovo vrijeme Došašća počašćeni smo time da mons. Mrzljak uz čakovečke franjevce svojim dolaskom daje potvrdu da ni mi, ni roditelji nismo sami. Hoblaj je svima zaželjela da svjetlo i radost Božića prati njihove putove djelotvorne ljubavi. Susret je zaključen podjelom prigodnih zahvalnica za pruženu pomoć u povodu 20. obljetnice rada ove ustanove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije