Dječica dočekala Djeda Mraza u Goričanu

Na oduševljenje najmlađih mještana, u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine u ispunjenoj dvorani Doma kulture Goričan u organizaciji Općine Goričan održana je dječja predstava ‘Bremenski svirači’.

Predstavu nastalu prema klasičnoj basni braće Grimm izvela je kazališna družina Pinklec iz Čakovca. Predstava je to u formi mjuzikla čijim se elementima poigravaju četiri glazbeno nadarene životinje. Magarac Jure, lovački pas Riki, mačka Matilda i pijetao Đurek čine glazbeni sastav koji, nakon što su postali nepotrebni svome gazdi i bili otjerani, svoju karijeru kreću potražiti u dalekom gradu Bremenu.

Kazališna družina Pinklec, u svom prepoznatljivom humorističnom stilu, ovu poznatu priču osvježila je modernom perspektivom četiri dijalektalno različita karaktera. Tako je tovar Jure sasvim logično čakavac, pijetao kukuriče na kajkavskom dijalektu, maca se uvija finim štokavskim, a pas laje na slikovitom romskom jezičnom ćušpajzu.

Četvero zabavljača u potrazi za kruhom odvelo je Goričance u nesvakidašnju glazbeno-scensku avanturu za sve uzraste. Nakon predstave, mnoštvo mališana zajedno sa svojim roditeljima nestrpljivo je čekalo Djeda Mraza da dođe na pozornicu.

Djed je vrlo brzo prionuo poslu i nakon nekog vremena ručice djece bile su pune darova, a osmijeh na njihovim licima pokazao je sreću i oduševljenje izvedenom predstavom. Svi su ispunjeni i veseli otišli svojim kućama u iščekivanju neke nove predstave sljedeće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije