FOTO: Srdačan doček za predsjednicu u Murskom Središću

Danas je u posjet Murskom Središću došla hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koju su u Gradskoj lučici (Šetnici uz Muru) srdačno dočekali i pozdravili čelni ljudi grada predvođeni gradonačelnikom Draženom Srpakom i predsjednikom Gradskog vijeća Miljenkom Cmrečakom, te međimurski župan Matija Posavec, njegov zamjenik Zoran Vidović, kao i načelnici susjednih općina te oko tisuću ljudi, školske i vrtićke djece.

Osmjesi, srdačni pljesak, lijepe riječi upućene predsjednici i razdraganost, učinili su uistinu jedan prelijepi trenutak, dugo već ne viđen u Murskom Središću. Predsjednica Kitarović nije skrivala oduševljenje, jer uistinu svi su je lijepo dočekali i doživjeli, a s mnogim se ljudima rukovala, srdačno pozdravila i fotografirala, a potom je sa svojim domaćinima, razgledala šetnicu i most na rijeci Muri.

Tu ju je gradonačelnik Srpak upoznao s kratkom poviješću grada, njegovim razvojem, aktualnostima, projektima i problemima, među kojima je najbolniji ogroman kamionski promet glavnom gradskom prometnicom.

Posebno je naglasio i predsjednicu zamolio za rješavanje ovog problema s naglaskom na potrebu izgradnje zaobilaznice Murskog Središća i novog mosta na Muri.

Župan Posavec, predsjednici je kazao kako je u susjedstvu slovenska Općina Lendava u kojoj postoji škola na hrvatskom jeziku, iznimno dobar KUD Pomurje koji gaji hrvatske običaje i jezik te da postoji i Hrvatski dom u Lendavi.

Predsjednica je pomno saslušala sve što joj je rečeno, pohvalila sve ono što je vidjela i čula i kazala kako će Grad Mursko Središće i Međimurska županija zasigurno imati pomoć hrvatske Vlade u rješavanju gorećih problema.

Zatim je predsjednica, srdačno ispraćena krenula prema donjem Međimurju u Grad Prelog, Donji Vidovec i dalje prema protokolu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije