Radni dan Predsjednice: Od Murskog središća preko Preloga do Donjeg Vidovca

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović kao posljednju ovogodišnju destinaciju izmještanja svog ureda iz Zagreba, odabrala je upravo Međimursku županiju.

Tako od 15. pa do 17. prosinca upravo u zgradi Međimurske županije odrađuje niz sastanaka i prijema, a nakon što su prvog dana odrađeni sastanci s predstavnicima braniteljskih udruga i romske zajednice, te županijskim i gradskim dužnosnicima, drugoga dana boravka Predsjednica RH će razgovarati s gospodarstvenicima, predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, te predstavnicima kulturnog života.

Početak u Murskom Središću

Dan će započeti od 9:30 sati radnim sastankom i obilaskom u Murskom Središću, gdje će se uz druženje s građanima dotaknuti teme izgradnje mosta, a nakon toga krenuti u Prelog gdje će od 11 sati odraditi susret s gospodarstvenicima, istaknutim izvoznicima Međimurja.

Uz obilazak pogona tvrtke Šestan – Busch u 11:40 sati, susrest će se i s čelnicima tvrtke Tehnix u Donjem Kraljevcu, ali i s međimurskim dobitnicima nagrade Eko Oskar.

Od 13:15 sati s više od 450 učenika Osnovne škole Prelog Predsjednica RH nastavit će hvalevrijedan projekt naziva ‘Hrvatska čita’, te nakon toga od 14:30 sati sudjelovati na svečanosti povodom 790. obljetnice Donjeg Vidovca u tamošnjem Domu kulture.

Posjet djeci

Dan nastavlja u Društvenom domu u Podbrestu, gdje će se od 15:30 sati prezentirati tamošnje udruge, domaće radinosti i tradicija našeg kraja uz nastupe kulturno umjetničkih društava, a najavljen je i susret Predsjednice s predstavnicama tamošnje udruge žena.

Radno poslijepodne nastavlja u Čakovcu, uz razgovor s djecom u Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju MURID od 16:30 sati, te obilaskom prostorija Dnevnog boravka djece ‘Dr. Antun Bogdan’ Čakovec – Caritasa Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije