Oslikana i ozarena lica mališana na 3. katu Robne kuće Međimurka

U sklopu Adventa u Robnoj kući Međimurka, danas u jutarnjim satima je kao i proteklih dana bilo veselo i zabavno. Radosni mališani sudjelovali su u kreativnim radionicama gdje su mogli izrađivati razne božićne ukrase te maštovito ukrašavati bor na papiru raznim šarenim bojicama.

Djeca raznih uzrasta, iako u početku pomalo i sramežljivo, sudjelovali su u karaokama te se pjesma orila cijelim trećim katom. Uz to je išao i nezaobilazan ples, koji je bio popračen raznim pjesmama za mališane, a kako su sami rekli najviše im se svidjela igra ‘glazbena stolica’.

U sklopu cijelog programa pridružila se i Nina Plantak, učiteljica razredne nastave koja je oslikavala ozarena dječja lica te ih pretvarala u njihove omiljene junake iz crtića ili priča.

– Face painting je jako privlačan djeci, a još više i roditeljima jer je to nešto što se neće potrgati kad se dođe doma. Ako je vikend, te djeca idu kod bake i djedova na selo doći će lijepa, vesela i našminkana, a klinci vole biti u središtu pažnje. Djevojčice najviše vole Frozen, sve bi htjele biti Elsa ili Ana, obavezna je kruna i hrpa pahuljica, a dečki su većim gusari ili junaci iz crtića poput Spidermana, rekla je Nina Plantak koja je oslikavala dječja lica.

Roditeljima se svidio ovakav tip druženja i kreativnog stvaralaštva pa su rado prepustili djecu animatoricama koje su s veseljem dočekale i uputile djecu. Firma Power Computers u Međimurki je dobila prostor na trećem katu, te su ga odlučili iskoristiti za razne dječje radionice, a od 10 do 12 sati svaki dan dolaze djeca iz vrtića u Čakovcu.

– Djeca na tim radionicama crtaju, slikaju i izrađuju maštovite crteže na velikom papiru, na kraju mjeseca svi radovi će se staviti na Facebook profil te oni koji skupe najviše ‘lajkova’ osvojiti će nagradu, rekla je animatorica Judita Vrbanec.

Radionice od 17 do 19 sati održavaju se svaki dan, otvorenog su tipa i sva su djeca dobro došla kako bi izradili svoje božićne ukrase. Program završava krajem 12. mjeseca, pa ako imate mališane koji se žele zabaviti a pritom nešto i naučiti, svi ste pozvani na treći kat Robne kuće Međimurka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije