Pjevački zbor Grada Preloga oduševio u Beču

Pjevački zbor Grada Preloga sjajno je predstavio Grad Prelog na Božićnom koncertu u Beču. U prigodno okićenoj ‘Strauss’ dvorani Kursalona u Beču, u inozemstvu već etablirana hrvatska sopranistica, rodom iz Donje Dubrave, Marija Vidović održala je, u ponedjeljak navečer, veličanstveni Božićni koncert, piše Prelog.hr.

Uz Mariju, za svečani predbožićni ugođaj i oduševljenje oko 400 gostiju i uzvanika u dupkom punoj dvorani pobrinuo se i Pjevački zbor Grada Preloga te austrijski kvartet ‘Vienna Strings’.

Na programu su bile hrvatske i strane božićne pjesme, od ‘Adeste Fideles’, ‘Ave Marije’, ‘Mille Cherubini in Coro’, preko ‘Ove noći rodio se Bog’, ‘Holly Night’ i ‘Tihe noći’ do popularnih hrvatskih božićnih pjesama ‘U se vrime godišća’, ‘Veselje ti navješćujem’ i ‘Narodi nam se’, kojom je završio koncert. Ali samo nakratko, jer burni pljesak publike, koja je sve vrijeme pjevala sa sopranisticom, zborom iz Preloga i bečkim kvartetom te pozivi na ‘bis’, upućeni atraktivnoj Mariji Vidović, odjevenoj u prekrasnu bijelu haljinu, produžili su predbožićno glazbeno slavlje u Kursalonu.

Marija je oduševljenoj publici dodatno poklonila još hrvatskih božićnih pjesama poput ‘Radujte se narodi’, koje su raznježile publiku. Bila je to sjajna promocija ne samo Hrvatske i njene bogate adventske i božićne glazbene baštine, nego i Međimurja i Grada Preloga te hrvatskih glazbenika, koji Europom i svijetom promoviraju kulturu svoje domovine.

Koncert su zajedno organizirale tri hrvatske udruge iz Beča, Austrijsko-hrvatsko društvo na čelu sa zastupnikom u austrijskom Parlamentu i bivšim austrijskim ministrom poljoprivrede Nikijem Berlakovićem, Matica Hrvatska i njena čelnica Željka Caparin i bečka podružnica Hrvatsko kulturnog društva Napredak s novim predsjednikom Zoranom Iljkićem, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji i veleposlanicom dr. Vesnom Cvjetković.

Sa zborom je u Beču bila i delegacija Grada Preloga koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Goran Gotal, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Preloga Đuro Ujlaki te pročelnik Odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš.

Predstavnici Grada Preloga uspostavili su kontakt s veleposlanicom Republike Hrvatske u Austriji dr. Vesnom Cvjetković te dogovorili njezin posjet Prelogu, zajedno sa njezinom savjetnicom za gospodarstvo mag. Tatjanom Mrvoš.

Obavljeni su i razgovori s Udrugom hrvatskih poduzetnika u Beču i njezinim predsjednikom mag. Ante Sluganovićem te je dogovoren radni sastanak u Prelogu na temu ulaganja u zonama na području Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije