FOTO: Održana 3. Kulturna večer Općine Donji Kraljevec

U petak, 10. prosinca održala se 3. Kulturna večer Općine Donji Kraljevec. Socijalno vijeće i Odbor za kulturu Općine Donji Kraljevec organizirali su ovu večer u Hotelu Kralj, a događaj je započeo u 19 sati.

U programu su nastupili učenici muzičke škole Miroslav Magdalenić, Udruga ‘Pjesma’ te KUD Općine Donji Kraljevec. Večer je bila humanitarnog karaktera, a dobrovoljni prilozi će se iskoristiti za božićne poklon pakete siromašnim, bolesnim i samim ljudima ove općine.



Zanimljivost ove večere je bilo prisustvo 30 gostiju – učenika i njihovih učitelja iz 6 država Europe – Litve, Poljske, Italije, Turske, Portugala i Španjolske. U tjednu od 4. do 10. prosinca oni su bili gosti OŠ Donji Kraljevec, a sudjelovali su u međunarodnom projektu ‘Mali istraživači kulturne baštine Europe’ u okviru projekta Erasmus+.

Vođenje priredbe bilo je dvojezično te im je ovim susretom prikazan dio međimurske tradicije i kulture. U znak prijateljstva oko 21 sat u zrak je pušteno pedesetak svjetlećih lampiona koje su obasjali nebo nad Donjim Kraljevcom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije