VIDEO: Mlade glazbene nade Međimurja – Ivan Vlahek i Privat band

Biti u društvo s mladim glazbenicima i slušati s kolikim ambicijama oni kroče u svoje glazbeno sutra daje nam za pravo da će se na međimurskoj glazbenoj sceni javljati ljudi koji će se ravnopravno nositi s estradnom scenom Lijepe naše.

Uvjerili smo se to u razgovoru s 22-godišnjem Ivanom Vlahekom iz Donjeg Hrašćana i 18-godišnjem Davidom Blažonom iz Domašinca, bubnjara 4-člane glazbene grupe Privat band. Oni su ovih dana glazbenoj javnosti predstavili snimljenu pjesmu ‘Kada bagrem procvjeta’, a što prati i odgovarajući videospot.

I ako se godina bliži kraju oni će je iskoristit da preko nekoliko nastupa premijerno izvedu singl. Uz bubnjara Ivana tu je prateći vokal David Goricaj, Matej Kralj je gitarist, basist je Stiven Boj, a klavijaturist Andreas Boj. Svi oni iz različitih mjesta Međimurja, no glazbena baza im je u Dunjkovcu.

Kako bi ih glazbena publika našeg podneblja upoznala i šire, reći ćemo kako je Ivan o svojem glazbenom sutra maštao kao dječačić pjevajući po kući od svoje četvrte godine.

– Nekada sam bio dosadan kada sam ‘cvrkutao’ ukućanima, no jednostavno nisam mogao bez pjesme – kaže Ivan o svojim počecima da bi već u dvanaestoj godini otkrio vokalne sposobnosti i mogućnosti. Sanjao je o prvom nastupu. I imao ga je na karaokama u diskoteci ‘Šampion’ u Domašincu s 14 godina.

Izveo je skladbu Nede Ukraden ‘Zora je svanula’ i od tada je Neda njegova glazbena uglednica kojoj je danas zahvalan na svim glazbenim savjetima koje je dobio od nje, a susreli su se u nekoliko navrata. Ivan nije nakon toga stao pa je došao do spomenutog u uvodu, no svemu tome je prethodilo sijaset lokalnih priredbi na kojim se je dokazivao, probijao.

Znao je da bez pomoći drugih ne može daleko. Tako je angažirao privatnog učitelja profesora Vladimira Horvata za privatno školovanje glasa, a za izdavanje singla desna ruka su mu bili producent Marin Kuharić i Bruno Tkalec koji je uglazbio stihove zajedničke pjesme. Ona govori o mojim ljubavnim ‘jadima’ pa je imala prvotno ime ‘Sve bih dao njoj’. Pjesma je snimljena MF studiju u Čakovcu.

U posebno zabavnoj atmosferi je bilo snimanje spota. Sadržaj prati pjesmu i ljubavne je tematike. Sniman je u varaždinskom Starom gradu i varaždinskoj crkvi sv. Nikole. Uz njega i band u spotu se pojavljuju manekenke Paola Derk, Jelena Vincetić, Veronika Zrna i David Blažon. Spot je imao mnoge sponzore.

U predstavljanju neizostavno je spomenuo roditelje kao veliku podršku, a koji su u početku njegovog uzlaznog hoda bili pomalo skeptični. Rekao je kako im je danas na svemu zahvalan.

U razgovoru su se nazirali njegovi planovi za sutra, a svi vode glazbi i glazbenom promaknuću. A prvo, konkretno? – Nastup na nekoliko gaža diljem Međimurja. Ući će i u studio kako bi snimili jednu božićnu pjesmu, a već je u travnju na rasporedu novog singla imena ‘Tulum’.

Kada mladić s 22 godine sebe cijelog vidi u glazbi neminovna mu je sjajna glazbena budućnost. Želimo mu da ona padne na plodno tlo!

Riječ, dvije o našem drugom sugovorniku Davidu. Nije mnogo pričao. Kazao kako to rade njegovi bubnjevi. A kako i ne bi kada ih kao 18- godišnjak na njima svira već sedam godina, a uz to ima završenu trogodišnju školu u Suiti. Kao uzor ističe profesora Marinka Marcuša, svoga prvog glazbenog učitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije