FOTO: Prvi Advent u Svetoj Mariji sve oduševio, najviše djecu

Ideja Općine Sveta Marija i njenog Odbora za turizam o organizaciji obilježavanja prvog Adventa u Svetoj Mariji pronašla je plodno tlo. Uz prigodni zabavni program, održan je sajam različitih proizvoda i ponuda.

Sve je to bilo organizirano u mjesnom Domu kulture, gdje ih je pozdravila predsjednica Odbora za turizam Ksenija Blagus, prof., te pred zgradom mjesnog doma.

– Sumještani su organizaciju prihvatili, udruge Svete Marije i Donjeg Mihaljevca su nam pružile suradničku ruku. Dodamo li k tome suradnju s našom OŠ-om, Dječjim vrtićem Kockavica, nekim privatnim ponuđačima svojih proizvoda, možemo reći da su učešće u manifestaciju uzeli gotovo svi mještani – kazala je zadovoljno općinska načelnica Đurđica Slamek.

Na svoje su došli i najmlađi. Općina ih je počastila s predstavom Gimmix bajke u izvođenju Kerekesh Teatra i 250 darova kojem je svakom djetetu uručio Sveti Nikola u dvorani u kojoj se je stajalo na jednoj nozi.

Štimung pravi predblagdanski. Mirisi kuhanoga vina, ribica, frituala za koje je valjalo dugo čekati u redu, te božićne skladbe s kazetofona KUD-a Ivan Mustač-Kantor.

Na kraju večeri, kada je već hladnoća tjerala kući, načelnica Slamek još je jednom izrazila zadovoljstvo pokazanim i ‘odigranim’. Uputila je riječi zahvale svima. Naš portal je iskoristila da svim žiteljima Općine izrazi lijepe želje uz nadolazeće blagdane isto kao i našim čitateljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije