Predstavljen ‘Hrvatski kajkavski kolendar 2017.’

Vrlo svečano i impresivno, u čakovečkoj Pilki, jučer je predstavljen ‘Hrvatski kajkavski kolendar 2017.’ koji u ovakvom obliku, u izdanju Ogranka Matice hrvatske Čakovec izlazi od 1993. godine i sa je 25 po redu.

Suradnike, autore, goste i uzvanike srdačno je pozdravio profesor Ivan Pranjić, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Čakovec, koji je naglasio kako je kalendar sadržajno najbogatiji do sada, te je zahvalio svima koji su dali svoj doprinos na njegovom nastajanju i izlaženju. Posebno lijepe riječi zahvalnosti uputio je županu Posavcu, bez kojeg bi kolendar dosta teško bio ostvaren.

O kalendaru i Matici hrvatskoj govorili su urednica profesorica Nada Čatlaić, međimurski župan Matija Posavec, varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, te akademici Stjepan Damjanović, predsjednik Matice hrvatske, Stjepan Sučić, potpredsjednik Matice hrvatske i Dragutin Feletar, autor napisa o 25. obljetnici izlaženja kalendara, koji se vrlo pohvalno izrazio o prof.dr. Zvonimiru Bartoliću, koji je čak 16 godina bio glavni urednik kalendara.

Pomoćnik urednice je Tomo Blažeka, lekturu i korekturu obavile su Katarina Bajuk i Nada Čatlaić, tajnica uredništva je Ana Marciuš, pripravu su obavili u Dizajn studiju Praxis vision, a kalendar je tiskan u tiskari Zrinski Čakovec. U kulturno-umjetničkom i zabavnom dijelu programa nastupio je KUD Mihovljan.

Hrvatski kajkavski kolendar 2017.’ tiskan je u 2000 primjeraka na respektabilnih 488 stranica i može se nabaviti u sjedištu Matice hrvatske u Čakovcu, Park Rudolfa Kropeka 2.

M

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije