Mobilni preventivni centar policije – aktivnosti tijekom listopada 2016.

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, tijekom listopada 2016. korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, održali su 16 informativnih punktova s ciljem provođenja raznih preventivnih aktivnosti.

Policijska postaja Čakovec

U noći sa 7. na 8. listopada u Čakovcu, kod ugostiteljskog objekta ‘Q Club’ te u noći s 8. na 9. listopada u Čakovcu kod ugostiteljskog objekta ‘Diskač’, policijski službenici proveli su aktivnosti iz preventivne akcije ‘Ispravno odluči’.

Posjetiteljima ugostiteljskih objekata skrenuta je pozornost na opasnost i posljedice konzumacije alkohola te upravljanja motornim vozilom pod utjecajem opojnih sredstava, uz što im je podijeljen informativni materijal.

U subotu, 15. listopada u Nedelišću, u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, u dvorani MESAP-a, održana je 13. kulturno turistička manifestacija ‘Dani zahvalnosti 2016.’ na kojoj su policijski službenici prezentirali rad i mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije te aktivnosti koje proizlaze iz preventivnih projekata ‘Zajedno do veće sigurnosti’ i ‘Zaštitimo svoj bicikl’, kao i mogućnost registracije bicikala putem internetske aplikacije ‘Međimurski bicikli’.

Policijska postaja Prelog

U četvrtak, 20. listopada u Donjoj Dubravi, u petak, 21. listopada u Hemuševcu te u utorak, 22. listopada u Prelogu i Oporovcu, policijski službenici prezentirali su aktivnosti preventivnog projekta ‘Zajedno do veće sigurnosti’, kojom prilikom su posjetiteljima pruženi osnovni savjeti o potrebi poduzimanja samozaštitnih mjera, kako ne bi postali žrtve imovinskih delikata.

Policijska postaja Mursko Središće

U ponedjeljak, 3. listopada u Murskom Središću, u Ulici Sitnice, u utorak 4. listopada u Podturnu, u Ulici Lončarevo, te u srijedu, 5. listopada u Štrukovcu, uoči Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima, policijski službenici proveli su aktivnosti nacionalne preventivne akcije ‘Zajedno’, koja je usmjerena na smanjenje svih oblika trgovanja ljudima, na informiranje, senzibiliziranje, educiranje i proaktivni pristup multipliciranju znanja o smanjenju i sprječavanju trgovanja ljudima.

Uz edukaciju, građani su popunjavali informativno-edukativni upitnik te im je dijeljen letak ‘Zajedno’, koji sadrži korisne informacije i savjete kako prepoznati trgovanje ljudima i kako se zaštititi. U provođenje preventivnih aktivnosti uključila se i udruga Zora sa svojim projektom ‘Moje mjesto u zajednici’, koji je usmjeren na rješavanje različitih pitanja i problema koje tište građane.

Policijska postaja Štrigova

U utorak, 18. listopada u Štrigovi i utorak, 25. listopada u Vučetincu, u suradnji s udrugom Zora, uoči Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima policijski službenici proveli su preventivnu akciju ‘Zajedno’, gdje su uz edukaciju, građani su popunjavali informativno-edukativni upitnik te im je dijeljen letak ‘Zajedno’.

U srijedu, 26. listopada u Macincu, policijski službenici proveli su aktivnosti preventivnog projekta ‘Zajedno do veće sigurnosti’, koje su usmjerene na prevenciju svih kažnjivih ponašanja, a posebna pozornost stavljena je na prevenciju imovinskog kriminaliteta.

Postaja prometne policije Čakovec

U srijedu, 12. listopada u Podturnu, četvrtak, 13. listopada u Pribislavcu i 19. listopada u Čakovcu, policijski službenici proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao i najugroženijim sudionicima u prometu, a posebno prema mladim vozačima.

Također, u srijedu, 12. listopada na poligonu HAK-a Čakovec, u Pribislavcu, u organizaciji I. osnovne škole Čakovec, policijski službenici sudjelovali su na međunarodnoj smotri ‘GO-CAR-GO’ u kojoj su se učenici škole natjecali u spretnosti vožnje autićima.

U četvrtak, 13. listopada za učenike I. osnovne škole Čakovec uz potporu policijskih službenika, ‘Jumicar Hrvatska’ organizirao je ‘Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar Hrvatska’, gdje su učenici vožnjom u autićima na mini poligonu učili kako se pravilno kretati u prometu.

Ured načelnika policijske uprave

U utorak, 11. listopada u Vrginmostu, policijska službenica Ureda načelnika Policijske uprave i policijska službenica Policijske postaje Čakovec, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i partnera, sudjelovale su na tradicionalnoj preventivnoj akciji ‘Poštujte naše znakove!’, koja je bila namijenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola u Gvozdu i Topuskom.

Policijske službenice učenicima su prezentirale rad i mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije te promovirale preventivne aktivnosti Policijske uprave međimurske i dijelile promidžbeni materijal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije