FOTO: Lovačko društvo Patka proslavilo 70 godina

Lovačko društvo Patka Donji Vidovec – Sveta Marija prošlog je petka, 4.studenog proslavila svoj veliki jubilej, 70 godina od osnivanja i djelovanja Društva. Proslava je započela dočekom gostiju u lovačkom domu te zajedničkim fotografiranjem.

Nastavljeno je prigodnom svetom misom u povodu Dana sv. Huberta. Sveta misa je održana u župnoj crkvi u Svetoj Mariji, a vodili su je župnici Pavao Markač i Mirko Pilaj. Proslava je nastavljena u ugostiteljskom objektu Mlin u blizini Donjeg Vidovca.

Program je započeo intoniranjem državne himne, a nakon toga je minutom šutnje odana počast svim do sada umrlim članovima LD Patka. Program je nastavljen prigodnim pozdravom predsjednika Josipa Mihalca.

Proslavu su uveličali zamjenik župana Zoran Vidović, predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec i tajnik istog saveza Mladen Lacković, načelnik Općine Donji Vidovec Josip Grivec, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i njezin zamjenik Ivica Kočiš, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Donjeg Mihaljevca Anamarija Bartolić i predstavnici lovačkih društava Jarebica Kotoriba i Fazan Draškovec.

Predsjednik je podnio iscrpni izvještaj, spomenuvši kako se Društvo osnovalo, kakvi su bili njegovi daljnji putevi, uspjesi i događaji, a spomenuo je i izdavanje prigodnog biltena povodom ove obljetnice. Na kraju se zahvalio svim članovima na potpori.

Na proslavi su predana lovačka odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza. Dijelio ih je predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec, ujedno i na funkciji člana Upravnog odbora HLS-a te Josip Mihalac, predsjednik Patke.

Lovačko odlikovanje III. reda primili su Ivan Barić, Miroslav Cenko, Mario Gašparić i Darko Kranjec. Odlikovanje II. reda primili su Tihomir Dominić, Stjepan Hudiček i Stjepan Matulin, dok su odlikovanje I. reda primili Zvonimir Nestić i Mladen Zadravec.

Lovačko društvo Patka podijelilo je i priznanja za dugogodišnju suradnju i finacijsku potporu i to Vijeću mjesnog odbora Donji Mihaljevec, Općini Donji Vidovec, Općini Sveta Marija, Međimurskoj županiji te Lovačkom savezu Međimurske županije čiji je predsjednik Ljubomir Grgec uzvratio dodjelom prigodnog priznanja.

Prigodnim pozdravnim riječima čestitke su uputili i predstavnici lovačkih društava iz Kotoribe i Draškovca. Prijedlogom Upravnog odbora za dugogodišnji rad u Društvu, članovima su dodijeljena brončana, srebrna i zlatna priznanja s amblemom Društva.

Brončano priznanje primili su članovi s članstvom do 20 godina, srebrno s članstvom do 40 godina, a zlatno priznanje članovi s preko 40 godina članstva. Priznanja su uručili predsjednik Josip Mihalac i dopredsjednik Miroslav Cenko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije