Donacija holter EKG-a koji će 24 sata snimati rad srca malih pacijenata

U petak, 11. studenoga 2016., na odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec izvršena je svečana primopredaja uređaja 24-satni holter EKG-a, kojeg je donirala udruga Veliko srce malom srcu.

U ime udruge uređaj je predao prim. Dalibor Šarić, pedijatrijski kardiolog KBC Rebro i voditeljica međimurske podružnice Gordana Prebeg, a svečanosti je nazočio i dr. Dražen Belina, kardiokirurg KBC Rebro.

Radi se o holteru EKG-aparatu koji kroz 24 sata kontinuirani snima rad srca, te je od iznimne važnosti u dijagnostici i kontroli rada srca naših malih pacijenata. Odjel ima jedan ovakav uređaj koji je dotrajao te nije adekvatan za daljnju uporabu.

U ime odjela uređaj su primili dr. Dejan Balažin, nefrolog, šef pedijatrije Čakovec, dr. Edgar Glavaš, uskoro prvi međimurski pedijatrijski kardiolog, dr. Igor Šegović gastroenterolog pedijatrije Čakovec i glavna sestra Dijana Farkaš.

Primopredaji su se na odjelu pridružili i roditelji, članovi udruge Veliko srce malom srcu, volonteri međimurske podružnice.

– Ovom prilikom želimo zahvaliti članovima Upravnog i Nadzornog odbora udruge Veliko srce malom srcu koji su ovom donacijom pokazali VELIKO srce za naša MALA međimurska srčeka te time pokazali da se “dobro dobrim vraća”! Hvala od srca! – poručuju iz međimurske podružnice Udruge Veliko srce malom srcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije