Završile ‘Martinske svečanosti’ u Svetom Martinu na Muri

Kuhanjem i degustacijom ‘Martinskog vinskog gulaša’ jučer su u Svetom Martinu na Muri završene ovogodišnje ‘Martinske svečanosti’ posvećene župnom i općinskom patronu Svetom Martinu biskupu, omiljenom svecem među štovateljima mošta i mladog vina.

Cijeli minuli tjedan bio je u znaku ‘Martinja’ a započeo je prikupljanjem i ocjenjivanjem mladih vina u režiji Mladena Dobranića zaštitnog znaka svih svetomartinskih uspješnih događanja.

Mlada vina ocijenjena su i rečeno je kako su vrlo dobra, Goričancova šampionska i zlatna kao i Vrharovo miješano. Konzumenti su se izuzetno pohvalno izrazili o Jambrovićevom cabernet sauvignou i župnikovom tramincu. Vina su slasnija bila uz pečene kestene i guske.

Župnik velečasni Ivan Herceg je župi i općini poklonio vlastitu knjigu-povjesnicu o Župi Sveti Martin na Muri, knjigu koju bi trebao pročitati svatko tko želi o ovoj lijepoj i dobroj župi, ali i općini saznati nešto podrobnije.

Ovdje treba spomenuti i vrlo uspješan i lijep scenski prikaz iz života Svetog Martina biskupa, kada on dio svog plašta daruje siromaku. Kolikom cijeni i poštuje ovdašnje ljude i župnika svojim dolaskom i služenjem Svete mise iskazao je monsinjor Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Na velebnoj Svečanoj sjednici općinskog vijeća su Dražen Crnčec i Franjo Makovec, sumještanima, gostima, uzvanicima i prijateljima predstavili samo najveće projekte i planove koji su ovu općinu označili i svrstali u krug najboljih u državi. ‘Cvjetovi kanadski’ zaokružili su jednu uspješnu akciju o održavanju okoliša te uključivanje ljudi, poglavito mladeži i djece u sve pore društva.

Velik broj onih koji su iskazali svoje kulinarsko umijeće na Trgu svetog Martina, pokazuje kako gastronomija treba pratiti ovakva događanja, poglavito kada lokalna zajednica želi sam vrh turističko- ugostiteljske ljestvice.

Sveti Martin na Muri za ovogodišnje ‘Martinje’ još jednom je pokazao svoje snažno zajedništvo, osjećaj za druželjubivost, gostoljubivost i spremnost za sve izazove, kao što je bilo subotnje nevrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije