Po prvi puta u Donjoj Dubravi: Martinje v Mrtvički

‘Dobravski goričanci’, tako zovu ljude koji u prekodravlju imaju vinograde na ravnom, ove godine po prvi put priređuju manifestaciju ‘Martinje v Dobravi’ i to ‘v goricaj’ u prirodnom ambijentu zvanom Mrtvička.

– Krštenje mošta održat će se po starom horvackom običaju i po starim regulama s biškupom Markom Karlocijem i miništrantom Čarlijem te asistentom Vladekom Mikulanom. Bit će postavljen i šator s rasvjetom.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na Martinje gdje ih očekuje ‘gorični gulješ’ i druženje u prirodi – kaže Antun Benko. Martinjaska svečanost održat će se u nedjelju, 13. studenog na prostoru Tomice Jakupaka i Andrije Vučenika Staljina kod Đurenkijeve kapelice Svetog Vida.

Okupljanje je predviđeno u 13.30 sati, a početak svečanosti u 14 sati s prigodnom riječi domaćina i pozdravnim riječima načelnika Općine Donja Dubrava Dražena Misera.

O putu od ideje do organizacije svečanosti govorit će aNTUN Benko i tada će biti donijeta odluka da će se donjodubravski vinari nazvati ‘Dobravski goričanci’. Ovom činu će svjedočiti notarijuš Stjepan Lisjak Pitek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije