Pjesma ‘Dunjkovec je selo’ sačuvana od zaborava

U četvrtak, 3. studenog se u Vatrogasnom domu Dunjkovec održala promocija CD nosača zvuka ‘Dunjkovec je selo’. Inicijator objave te međimurske narodne pjesme, a ujedno i nakladnik je Udruga za očuvanje kulturne baštine ‘Međimurska gruda’.

Aranžman potpisuju Dean Mošmondor i Ivan Mikulić, a pjesmu izvode poznati međimurski pjevač August Petrović – poznatiji kao Gusti Draksar i Limena glazba Belica. Producent je Franjo Cimerman. Za oblikovanje se pobrinuo studio ‘Reci Da’, kao i za za fotografije na CD-u, koje potpisuje Denis Perčić.

Promociji su prisustvovali mnogobrojni uzvanici, među kojima i Darko Dania, načelnik općine Nedelišće koji je ovu prigodu iskoristio kako bi pozdravio sva nastojanja članova udruge Međimurska gruda u očuvanju baštine, posebice Dunjkovca, i obećao kako će općina i dalje pomagati aktivnosti koje promoviraju i obogaćuju turističku ponudu općine Nedelišće.

Dunjkovec uskoro slavi 750 godina osivanja naselja (prvi put se spominje 1259. godine) pa se do tog vremena planira još izgraditi prava međimurska hiža, a do Noći muzeja dovršiti Muzej prve željezničke pruge, koji se nalazi na ‘vahti’ kod pružnog prijelaza u Dunjkovcu.

Franjo Soldat, predsjednik udruge Međimurska gruda, zahvalio je svima na odazivu i pomoći oko izdavanja CD nosača zvuka, posebice Franji Cimermanu, bez kojeg se taj projekt ne bi realizirao.

Program su uveličali pjesmama Gusti Draksar i članovi KUU ‘Seljačka sloga’ Nedelišće, a da bi se svi prisutni osjećali dobra, pobrinula se Udruga žena Dunjkovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije