Umirovljenici Kotoribe: Radost u malim stvarima

– Drago mi je što ste se okupili u ovakvom broju. Lijepo mi vas je vidjeti ovako nasmijane sretne i vi ste očiti primjer kako vam radost pružaju male stvari, kako vas radost pružaju okupljanja i druženja – rekla je u nedjelju, 16. listopada Irena Maltar, predsjednica Podružnice umirovljenika Kotoriba svojim kolegama.

Okupili su se oni toga popodneva u gostionici ‘Mlin’ kako bi obilježili tri važna događaja u ‘životu’ njihove Podružnice. Okupili su se kako bi obilježili mjesec listopad posvećen ljudima treće životne dobi, kako bi proslavi Dan umirovljenika Kotoribe koji je 14. listopada i oni ga obilježavaju trinaest godina za redom, a došli su u ‘Mlin’ da se prisjete svojih prethodnika, odnosno dana od prije 70 godina kada su u susjednom Donjem Mihaljevcu postavljeni temelji organiziranog okupljanja u ono vrijeme zvanih penzionera.

Danas je u njihovim redovima okupljeno 350 članova isto kao i 2000. godine kada su počeli drugačije organizacijski djelovati. Raduje ih što k njima dolaze neki umirovljenici Donjeg Vidovca i veliki broj Legrađana.

Maltar je rekla kako je njih 50-tak u Nedelišću sudjelovalo na obilježavanju središnje proslave Udruge umirovljenika Međimurja koja je zahvalnicom nagradila njihovu tajnicu Slavicu Maltar kao jednu od najaktivnijih kotoripskih i međimurskih umirovljenika na čemu joj je čestitala članica Izvršnog odbora Podružnice Terezija Gal.

Zahvalila je Općini Kotoriba koja im je plaćanjem putnih troškova autobusa omogućila odlazak na tu svečanost. Te nedjelje nije bilo puno govora. Tek je pjesnički nastrojena predsjednica Maltar svojem članstvu podarila pjesnički uradak pod naslovom ‘Moja Kotoriba’.

Veći dio vremena je bio posvećen povratku u mlade dane – plesu po sistemu ‘ko kak more, ko kak zna’, a što je svirkom pratio Ceker, popularni glazbenik ovog područja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije