Tjedna prognoza Crometea: Ovaj tjedan puno oblaka i kiše

Novi tjedan počeo je s temperaturama zraka koje su znatno iznad uobičajenih za ovaj dio godine. Sunčani ponedjeljak ipak nije nagovještaj stabilnog tjedna. Naprotiv, ciklone i frontalni poremećaji uskoro nam donose nove oblake, ali i oborine, javlja Crometeo.

To znači da ni u aktualnom tjednu nećemo imati hladne dane kakve smo imali u prvom dijelu listopada, no kiše neće nedostajati… U nastavku donosimo tjednu prognozu Crometea.

Utorak nam donosi uglavnom oblačno i svježe vrijeme. Tijekom prijepodneva kiša će se raširiti na Gorski kotar, Liku i središnju Hrvatsku, a poslijepodne postupno i na Slavoniju. Najkasnije će stići na krajnji istok gdje će kiše biti uglavnom tek navečer i u maloj količini. U zapadnim krajevima slab sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji do umjeren istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu više suhog vremena. Malo kišice je moguće uglavnom u Slavoniji tijekom jutra ili prijepodneva. Ujutro će mjestimice biti magle, a tijekom dana dosta oblaka, ponegdje uz kraća sunčana razdoblja, vjerojatnija na zapadu unutrašnjosti. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 3 do 8, a najviša dnevna između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak ponovno kiša. Prevladavat će oblačno, tmurno i mokro vrijeme, samo u Slavoniji uz moguća kraća sunčana razdoblja. Čini se da će više suhog vremena biti na istoku i u Lici, a više kiše u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji jugoistočni. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od 8 do 12°C, u Slavoniji malo viša.

Za petak i dalje prognoziramo puno oblaka, a mjestimice će biti i kiše. U najvišem gorju mogući su susnježica i snijeg. Oborine će tijekom dana postupno oslabjeti i prestati. Ostat će prohladno uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar i temperaturu zraka uglavnom između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.

U subotu i nedjelju trebalo bi biti više suhog vremena. Dosta oblaka i česta jutarnja magla koja se ponegdje može i dulje zadržati. Tijekom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Jutra će biti malo hladnija, a dani malo topliji.

(Izvor: DHMZ)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije