Aktivni donjodubravski ‘slogaši’

Članovi KUD-a ‘Seljačka sloga’ Donja Dubrava su 1. listopada sudjelovali na obilježavanju Dana Nikole Zrinskoga u susjednom Ertilošu u Mađarskoj. Ove se godine obilježava 450. obljetnica smrti međimurskog velikana Nikole Zrinskoga koji je zaslužan za onemogućavanje napredovanja Turaka prema Beču. Nikola Zrinski je i mađarska ikona junaštva pa naša i susjedna država drže do zajedničkih obilježavanja.

Međimurje su s ponosom predstavili našim susjedima kojima su u posjetu došli brodom preko rijeke Drave koji vozi iz Legrada. Izvorna međimurska kola i pjesma, ali i slavonsko ‘Pijano kolo’ uz Zrinsku gardu uveličala su tu obljetnicu, a ‘slogaši’ su s ponosom predstavljali Hrvatsku.

Već idućeg vikenda 8. listopada družili smo se u Koprivnici s KUD-om “Srce Koprivnica” i time stekli nove folklorne prijatelje. U povodu obilježavanja Dana neovisnosti, Koprivničance su ‘počastili’ prigodnim programom, a cilj cijele manifestacije je da se kroz pjesmu, ples i druženje očuva i promiče tradicijska baština zavičaja u kojem živimo.

Uz domaće članove družili su se s folklornim skupinama s područja Koprivničko-križevačke županije te KUD-om ‘Petefi Šandor’ iz Osječko-baranjske županije, KUD ‘Mijo Stuparić’ iz Sisačko-moslavačke županije i Tamburaškim orkestrom KUD-a ‘Podravka’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije