Dječji vrtić Cipelica Čakovec ima svoj Klub očeva

Nova znanstvena otkrića pokazuju kako očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaj u prvim godinama djetetovog života daju jedinstveni doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju. Utvrđeni su pozitivni učinci na djetetov kognitivni razvoj, razvoj jezika i pismenosti.

Upravo iz tog razloga u sklopu programa Rastimo zajedno, u Dječjem vrtiću Cipelica Čakovec osmišljen je program Klub očeva sa ciljem osnaživanja očeva u njihovoj ulozi. Klub očeva prilika je da očevi podjele svoja iskustva o tome kako žive svoje očinstvo, stječu nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu, promišljaju vlastitu očinsku ulogu na temelju spoznaja proizašlih iz znanstvenih istraživanja i vlastitog iskustva, te međusobno razmjenjuju informacije i podršku u ostvarivanju očinske uloge.

Program se sastoji od 4 radionice sa slijedećim temama: Očinska uloga u rano djetinjstvu, O očevima i osjećajima, O očevima i majkama, Tata od zanata. Način rada u radionicama čine kratka izlaganja, rad u malim grupama ili u paru, razgovori s cijelom grupom, različite aktivnosti, te gledanje i komentiranje kratkih filmova ili isječaka iz filmova povezanih s tematikom radionica.

Radionice provode educirani voditelji programa Rastimo zajedno za završenom edukacijom za provođenje Kluba očeva. Dječji vrtić Cipelica jedini je vrtić u Međimurju koji očevima nudi sudjelovanje u ovom programu. Očevi su prepoznali značaj ovog programa i uključili se u prvi ciklus radionica. Klub očeva podržao je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Voditeljice radionica su Sanja Solak, odgojitelj mentor i Eleonora Glavina, stručni suradnik psiholog mentor. Radionice se provode svaku srijedu u vremenu od 16.30 do 18.30 sati u polivalentnom prostoru područnog odjela Vjeverica (ZAVNOH – a 24a, Čakovec) i besplatne su za sve polaznike.

Očevi zainteresirani za drugi ciklus radionica mogu se javiti psihologinji na email: eglavina@dv-cipelica.hr ili mobitel 091 391 5013.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije