Raspjevani pjevači iz Čakovca osvojili Zlatne i Srebrne nagrade

U Osijeku je 1. i 2. listopada 2016. u Hrvatskom narodnom kazalištu, održano Međunarodno natjecanje i festival ‘Croatia Cantat 2016′. Organizatori su bili Hrvatska udruga zborovođa i Hrvatsko pjevačko društvo Lipa Osijek a sve povodom 140. obljetnice postojanja Hrvatskog pjevačkog društva Lipa Osijek.

Veoma brojno natjecanje uz nastup čak 29 zborova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske natjecalo se u 4 kategorije. Međimurje je u tom natjecateljskom dijelu imalo čako dva predstavnika i to : Žensku vokalnu skupinu KUU “Veseli Međimurci” i Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”, oboje iz Čakovca.

Naši pjevači u vrlo jakoj i kvalitetnoj konkurenciji u kojoj se na osnovu osvojenih bodova osvajaju brončane, srebrne i zlatne nagrade ostvarili su izvrsne rezultate.

Ženska vokalna skupinu KUU “Veseli Međimurci”nastupajući u dvije kategorije: folklorna i popularna zborska glazba osvojila je dvije Srebrne nagradepredvođena svojom dirigenticom Andreom Feher, dok je Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” osvojio dvije Zlatne nagradenastupajući u kategoriji folklorne i duhovne glazbe.

Dirigentica “Slavenskog” Senka Bašek-Šamec primila je posebno priznanje za umjetnički dojam koje je međunarodni ocjenjivački odbor dodijelio samo šestorici dirigenata na ovom natjecanju.

Izvrsni rezultati za ova dva ansabla koja će našu Županiju predstavljati i na Državnim susretima. “Slavenski” ovog vikenda putuje u Rovinj na Državni susret zborova, a “Vesele Međimurke” početkom studenog u Bjelovar na Državni susret malih voklanih sastava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije