Obilježavanje Svjetskog dana turizma

Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization – WTO) je na svojoj trećoj sjednici održanoj u Torremolinosu (Španjolska), 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja. Navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.

Određivanje obilježavanja Svjetskog dana turizma prigodno je i zbog činjenice što se radi o kraju glavne (ljetne) sezone na sjevernoj hemisferi i o početku glavne sezone na južnoj hemisferi.

Ove godine TZ Međimurske županije, u suradnji sa TZG Čakovec, TZG Prelog, TZG Mursko Središće, TZO Sveti Martin na Muri, TZO Štrigova i TZO Nedelišće, će u utorak 27. rujna u razdoblju od 10 do 13 sati obilježiti Svjetski dan turizma u Čakovcu predstavljanjem ponude pojedine turističke zajednice.

Svjetski dan turizma ove se godine obilježava temom “Milijarda turista, milijarda prilika”.

Iz TZ Međimurje pozivaju sve da im se pridruže obilježavanju tog dana te da ih posjete u ulici Kralja Tomislava u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije