FOTO: Međimurska policija u svečanom mimohodu ulicama Čakovca

U subotu, 17. rujna Policijska uprava međimurska pridružila se obilježavanju 25-te obljetnice oslobođenja Međimurja i Dana međimurskih branitelja.

>>> FOTO: Međimurski branitelji dostojanstveno proslavili svoj dan

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović ovogodišnja svečanost održana je u Čakovcu. Obilježavanje je započelo Svetom misom zadušnicom za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata, u crkvi Sv. Nikole biskupa, nakon koje su se svi branitelji okupili na prostoru bivše vojarne.

Odande je krenuo svečani mimohod sastavljen od osam ešalona koje je predvodio bojnik Ivica Ivaci. Mimohod u kojem su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave međimurske, prolazio je gradskim ulicama Čakovca sve do Trga Republike, na kojem je bojnik Ivaci podnio prijavak izaslaniku predsjednice Republike Hrvatske, generalu bojniku Zdravku Jakopu.

Nakon prijavka i postrojavanja ešalona, uslijedila je svečana akademija kojoj su prisustvovali brojni uzvanici. Po završetku svečane akademije, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen zida poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, nakon čega su svi sudionici posjetili Dom sindikata, gdje je postavljena izložba naoružanja i opreme MUP-a i Hrvatske vojske.

U isto je vrijeme u zgradi Scheier otvorena i izložba fotografija “Dva grada – jedna priča”, autora Krešimira Novinca iz Pakraca, dok je druženje branitelja nastavljeno zajedničkim ručkom pod šatorima na samom ulazu u Perivoj Zrinskih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije