‘Galerija na otvorenom’ u Grabrovniku je povećana za četiri nove skulpture

>> “Galerija na otvorenom” u Grabovniku je povećana za četiri nove skulpture

U kolovozu 2016. postojeća ‘Galerija na otvorenom’ u Grabrovniku 139, povećana je za četIri nove skulpture eminentnih internacionalnih umjetnika iz područja umjetničkog keramičkog dizajna.

Postavljeni su radovi:

1. DAVIDA BINNSA, iz Velike Britanije- Welsa, profesora na University of Central Lancashire UK,


2. THATREE MUANGKAEW , Department of Ceramics, Faculty of Decorative Arts, Silpakorn University iz TAJLANDA

3. PETAR WEISH, profesionalni keramičar iz Austrije

4. BORIS ROCE, profesionalni keramičar iz Rijeke.

Radovima se povećava fundus radova internacionalne zbirke na otvorenom koja se širi svake godine u prostor Gornjeg Međimurja. Kao takva Galerija na otvorenom je kontinuirano otvorena tijekom cijele godine ,za razgledavanje svim turistima koji vole sadržaj kreativnog i kulturnog stvaralaštva.

Nalazi se u Grabrovniku, i počima kod broja 139, uz postojeće turističke sadržaje: sobe *** ARENA, biciklističkog punkta Grabrovnik, te je na pješačkoj trasi kulturne baštine: Terra Historica Stridon, na točci broj 3. u Štrigovi.

‘Galerija na otvorenom’ je projekt magistrice umjetnosti, Vesne Osojnički, akademske kiparice, voditeljice Oblikovne likovne radionice Plemenitaš www.olr-plemenitas.hr, u kojoj se održavaju Internacionalni Simpoziji keramike u kojima sudjeluju profesionalni umjetnici iz cijelog svijeta, već 23. godine.

Za vrijeme održavanja Simpozija stvara se rad za ‘Galeriju na otvorenom’ , a radi promidžbe kultrunog turizma i kreativnog stvaralaštva i osobnog predstavljanja samih umjetnika.

Dobrodošli!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije