FOTO: Natjecanje s ručnim špricama – najbolje pumpali Draškovčani

>> Natjecanje s ručnim vatrogasnim špricama u Svetoj Mariji (Nedjelja, 7.8.2016.)

Nakon što su lani, nakon tri uzastopna osvajanja, pripadnici DVD-a Donji Kraljevec zaključali prijelazni pehar Međunarodnog natjecanja s ručnim vatrogasnim špricama u Svetoj Mariji, u nedjelju, 7. kolovoza krenuli su po novi.

Pobjednički niz, koji traje još otprije, prekinuli su im pripadnici DVD-a Draškovec s 445,8 osvojenih bodova. Drugi su bili članovi prve ekipe Donjeg Kraljevca s 443,1 bodom, a treći njihovi kolege iz društva 442,2 boda. Pobjednici su primili pehar i medalju zlatnoga sjaja, a Donjokraljevčani one srebrnog i brončanog sjaja.

Domaćin je ove godine dodijelio i medalje za nezahvalno četvrto mjesto-drvene medalje. Primili su ih natjecatelji iz Savske Vesi s 433,6 bodova. To je bilo u konkurenciji 27 natjecateljskih ekipa u muškoj kategoriji. Oni su došli iz pet hrvatskih županija te Mađarske i Slovenije. Između devet ženskih ekipa pobijedile su natjecateljke iz Nove Vesi (Varaždinska županija) s 431,9 bodova, druge su bile natjecateljke iz DVD-a Kuršanec s 421,1 osvojenim bodom, treće domaće natjecateljke 409,9 bodova.

Prvakinje su primile pehar i zlatne medalje, a natjecateljke drugih dviju ekipa srebrne i brončane medalje. ‘Ponosne’ vlasnice drvenih medalja postale su natjecateljke iz Donjeg Kraljevca.

Medalje i pehare su spomenutim uručili Mario Medved, dopredsjednik HVZ-e i predsjednik VZ-e Međimurske županije i Ivan Pavlic, predsjednik DVD-a Sveta Marija. Prijelazni pehar Draškovčanima je uručila Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija koja je bila pokrovitelj natjecanja.

Dodijeljeni su pehari najstarijoj muškoj i ženskoj ekipi. Kod muških su to Veterani VZ-e MŽ-e koji su ‘skupili’ 651 godinu, a kod žena pripadnice DVD-a Kuršanec sa 412 godina. Oni imaju i najstariju natjecateljku kojoj je pripao pehar, a to je 62-godišnja Julijana Lisjak. Nagrade su primila i DVD-a koja su izložila svoje šprice. Učinila su to društva iz Svete Marije, Male Subotice, Belice, Cirkovljana, Pribislavca, Draškovca, Donje Dubrave, Nove Vesi i Donjeg Kraljevca.

Posebne zahvalnice je predsjednik DVD-a Sveta Marija predao Općini Sveta Marija, Zagrebačkim mažoretkinjama i Vladi Kutnjaku. Sve se je to događalo u nedjelju navečer na velebnoj svečanosti koju su svojom pojavom uveličale Zagrebačke mažoretkinje i njihov voditelj kao i voditelj programa Alen Ščuric.

Sve je započelo svečanim mimohodom u ranim popodnevnim satima. U mimohodu, uz pratnju Puhačkog orkestra iz Male Subotice, su bili pripadnici DVD-a domaćina, uzvanici manifestacije, a u kočiji s konjskom zapregom Vlade Kutnjaka iz Preloga su sjedili Đurđica Slamek i Mario Medved.

Postrojene vatrogasce je nakon prijavka Andresa Lisjaka, zapovjednika DVD-a Sveta Marija, je pozdravila načelnica Slamek koja je natjecanje i otvorila. S ljetne pozornice vatrogascima su se obratili Mario Medved, Zoran Vidović, međimurski dožupan, a tu su bili i Robert Meglić, zamjenik zapovjednika JVP Čakovec, Ivan Novak, predsjednik Kluba veterana VZ-e MŽ-e, Nino Vurušić, predsjednik UV-a JVP Čakovec, Anamari Bartolić, predsjednica VMO D. Mihaljevec i Stanko Vugrinčić, zapovjednik VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija. Sve sudionike ovog događaja blagoslovio je mjesni duhovnik vlč. Pavao Markač.

Kada je zavjesa pala na službeni dio, nastavila se je prava vatrogasna veselica uz taktove grupe ‘Vulkan’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije