Radovi gotovi ili ne? Znakovi zbunjuju vozače na raskršću u Čakovcu

– Kada nailazite iz Sportske ulice na raskrižje sa Zrinsko-frankopanskom, kod LIDL-a i HAK-a u Čakovcu, vidite znakove (29.7.2016.) koji su bili postavljeni kod privremene regulacije prometa prilikom izvođenja radova kada je Ulica dr. Ivana Novaka, (TIZ Zrinski, TSH) bila zatvorena za promet.

Očito su nadležni, izvođači i kontrolori koji su izdali suglasnost za postavu znakova na njih zaboravili, jer se promet odvija normalno. Time nas vozače zbunjuju i maltretiraju, nešto slično kao i kod istovremene zatvaranja ulice kod Buzovca i Štefanca, bez pravovremene najave i postave znakova – tekst je kojim se u našu redakciju obratio čitatelj.

Upit smo proslijedili u Grad Čakovec, točnije Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo odakle nam je odgovor posalo pročelnik Dražen Barić mag.ing.traff..

‘Radovi na rekonstrukciji i sanaciji sustava odvodnje u gradu Čakovcu (1.2. rekonstrukcija kolektora II. – II.faza) u zoni zahvata Zrinsko –frankopanska ulica u Čakovcu još uvijek nisu završeni. Privremenu regulaciju prometa dužan je i obvezan u skladu sa Zakonom postaviti izvođač radova na temelju Prometnog elaborata i uz prethodnu suglasnost mjesno nadležne policijske Uprave i jedinice lokalne samouprave.

Za sve aktivnosti u sklopu gradilišta odgovoran je voditelj gradilišta tvrtke Swietelsky iz Zagreba koja je nositelj poslova i nadzorni inženjer.

Radovi na ugradnji revizionog okna u samom raskršću (Zrinsko – frankopanska – Novakova) privremeno su stopirani zbog održavanja manifestacije Porcijunkolovo, kako bi se izbjegle gužve i možebitni zastoji, a nastavak istih slijedi po završetku navedene manifestacije.

Sve aktivnosti oko privremenih regulacija prometa redovito se objavljuju u medijima, a informacije se objavljuje i policijska Uprava kao i Grad Čakovec.

Obzirom na veliku investiciju i opsežne zahvate koji se izvode u prostoru na području Grada i pripadajućih mjesnih odbora, a koji će po završetku pružiti puno veći komunalni i prometni standard svim građanima, svjesni činjenice o problemima na koje povremeno nailaze vozači, molimo za malo razumijevanja’, kažu u Gradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije