U srcu smo ljeta, saznajte vremensku prognozu do početka kolovoza!

Ušli smo u posljednji srpanjski tjedan, a time i u prosječno najtopliji dio godine. Iako je tijekom ponedjeljka i dalje bilo vruće, ipak su temperature zraka nekoliko stupnjeva niže u odnosu na one izmjerene u dane vikenda. U nastavku donosimo prognozu Crometea do kraja srpnja.

U četvrtak povremeno više oblaka, ali se očekuju i sunčana razdoblja. Povremeno može biti kiše ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Kiša će biti vrlo nejednoliko raspoređena pa će negdje pasti obilniji pljusak, a negdje možda samo par kapi. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka će se malo sniziti, ali će i dalje biti dosta sparno. Noćne i jutarnje vrijednosti bit će uglavnom od 15 do 20, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva.

U petak više sunca, a mogućnost za lokalne popodnevne pljuskove će biti znatno manja pa će u većini mjesta dan proći suho. Bit će malo toplije pa u popodnevnim satima očekujemo temperaturu od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.

U subotu i nedjelju vrijeme bi trebalo biti sparno, pretežno sunčano i vruće, a temperatura zraka će postupno rasti pa ćemo danju imati vrućine preko 30 Celzijevih stupnjeva. I jutarnja će temperatura biti u porastu pa će noći opet biti pomalo teške i sparne. Trebalo bi biti većinom suho, rijetko gdje se može dogoditi kraći pljusak, uglavnom u planinskim područjima.

Tijekom ponedjeljka bi nas mogla zahvatiti oslabljena hladna fronta. Dan će biti malo svježiji, a uz povremeno više oblaka mogući su kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutro toplo i sparno, ali danju će umjereno osvježiti u odnosu na subotu i nedjelju. Ponegdje je moguće i nevrijeme, ali nadajmo da će ipak izostati, piše Crometeo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije