Kako je Shaz Khan noćni život u Barceloni pretvorio u posao iz snova

Međimurje ovih dana odiše dobrim vibracijama, a također je ugostilo i jednog zanimljivog mladića. Shaz Khan došao je u posjet Nikoli Balentu, s kojim je radio u Barcelonu na razmjeni studenata.

Kao jedan od organizatora Springfesta u Prelogu, Nikola je odlučio pozvati i pojačanje- čak iz Barcelone. Shaz, umjetničkog imena Diaz, već 8 godina uspješno organizira i promovira noćni život Barcelone. Podrijetlom s dalekog istoka, pred 10 godina je došao u Barcelonu kao student inžinjerstva i informacijske tehnologije te je dvije godine radio u struci.

Kao bijeg iz pomalo dosadnjikavog inžinjerskog posla, odlučio se za novi ljetni posao. Upravo ga je taj posao naveo na nov i pomalo drugačiji put. Pred osam godina, shvatio je da noćni život u Barcelonu ima puno potencijala. Odlučio je kreirati blog o zabavi i noćnom životu, te je počeo promovirati isti sadržaj i na facebook stranici, koja sada doseže preko 70 000 fanova. Uz to, glavni je osnovač i Erasmus Barcelone, koja ima osnovnu zadaću povezivanje studenata iz svih krajeva svijeta. Na takvim okupljanjima, dolazi oko 2000 do 2500 studenata koji se međusobno mogu povezati i upoznati.

Web stranica barcelonaparties.com i ovakav način poslovanja je lako upalio, jer studenti i noćni život privlače jedno drugo. Klubovi su trebali osobu koja povezuje mlade i zabavu, a Shaz je to sve povezao u jednu priču. Od top 20 klubova u Barcelonu, preko Shaza možete posjetiti njih čak 15.

Međimurje je Shaza oduševilo. Kako sam kaže, zrak je svjež, sve je puno zelenila, tako da ne čudi što je prvi puta vidio orah i bor, te probao pogaču od tikve. Nikola ga je želio upoznati s krajem na domaći način, tako da je sudjelovao i u poslovima na polju gdje su se skupljanje bale sjena.

Od ostalih događanja, letjeli su zmajem, vozili se čamcem po Dravi, jahali konje, te se slikali ispod poznatih čakovečkih kišobrana.

– Netaknuta priroda je rijetkost u Barceloni, tako da će mi to ostati u najljepšem sjećanju, kao i ljubaznost i ugodni ljudi. Kad smo se vozili čamcem po Dravi vidjeli smo prekrasne labudove, a čovjek koji na obali ima kućicu nas je ugostio i počastio kavom, za kraj je otkrio Shaz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije