Tri stvari na koje treba paziti pri kupnji maslinova ulja

Kad je riječ o ekstradjevičanskom maslinovu ulju, ne treba biti vješt kuhar da biste zadovoljili zahtjevna nepca svojih ukućana ili gostiju.

Već i komad domaćeg kruha umočen u ekstradjevičansko maslinovo ulje, koje zavodi mirisom zelenog ploda masline i svježe pokošene trave, izazvat će pravu malu gastronomsku senzaciju.

Jedino na što trebate pripaziti jest da maslinovo ulje koje ste poslužili, ili njime sebe nagradili, sasvim je svejedno, bude prvoklasno. Treba ga znati izabrati, prepoznati najbolje, a zatim ga pravilno čuvati.

Na što pripaziti pri kupnji maslinovog ulja i kako s njime pravilno postupati, objasnila je mr. sc. Zorica Jurišić, savjetnica za maslinarstvo, ocjenjivačica okusa djevičanskih maslinovih ulja.

Tri su stvari na koje valja pripaziti, kaže Z. Jurišić – kisik, svjetlost i toplina.

– Za razliku od vina, za koje vrijedi izreka “što starije, to bolje”, u slučaju djevičanskih maslinovih

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije