U nedjelju je na groblju u Svetoj Mariji pokopan Zdravko Igrec-Igi

U nedjelju 24. srpnja, a samo četiri dana poslije njegovog 55. rođendana na posljednjem počivalištu Svete Marije pokopani su posmrtni ostaci Zdravka Igreca-Igija iz Donjeg Mihaljevca. Preminuo je dan ranije nakon duge i teške bolesti.

S tugom u srcu ovdje su se okupili štovatelji njegovog imena i djela, mještani Donjeg Mihaljevca i Svete Marije, međimurski lovci, čijoj je obitelji pripadao, te sportaši, nogometaši jer je nogomet volio isto kao lov.

Bio je član Lovačkog društva Patka Donji Vidovec-Sveta Marija od 1985. godine. U godinama od učlanjenja obavljao je mnoge dužnosti u društvo. Naročito je volio, i najviše se bavio lovnim streljaštvom po ćemo ga i mnogo lovaca poznaje. Obavljao je i dužnost zamjenika lovnika u više mandata, bio i član tijela upravljanja u više mandata, vodio je i lovni turizam.

U nogometu ga znaju starije generacije kao vrsnog vratara koji je svojim obranama plijenio pozornost na nogometnim terenima od početka 80-tih pa sve do nedavno kada je karijeru okončao u NK Draškovec kao golman koji je prevalio preko ramena više od četiri desetljeća života.

Njegovim obranama divili su se nogometni zaljubljenici sjeverozapadne Hrvatske jer je branio i boje klubova koji su igrali izvan područja Međimurja, klubova Čakovca, Čukovca…, a počeo je kao dječarac u njegovom, često spominjanom NK Drava Donji Mihaljevec.

Igi je ostavio trag i putokaz onima koji ga slijede s porukom odanosti obitelji i kolektivima kojima je pripadao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije