FOTO: Svijet je doista malen – susret Međimurki u Kanadi

>> FOTO: Svijet je doista malen – susret Međimurki u Kanadi

O Alici Kranjec Allot i njezinom suprugu Philipu, koji žive i rade u Francuskoj, smo pisali prije tri mjeseca. Prikazali smo ih kao vječne putnike, par koji je prošao gotovo cijeli svijet.

Alica je porijeklom iz Svete Marije, a suprug je Francuz. Oboje su zdravstveni djelatnici. Ovoga ljeta odlučili su obići Kanadu. – Putovanje kao i svako drugo. Znali smo što nas čeka jer smo ljepote te glomazne države Sjeverne Amerike u detalje proučili – kazala je gospođa Alica.

Izdvojila je jedan detalj, trenutak koji neće nikada zaboraviti. – Boraveći u Montrealu ciljano sam se susrela sa Suzy Legin s kojom sam se upoznala posredstvom famoznog Facebooka. Njezine roditelje sam znala jer su moja generacija.

Otac Stjepan rođen 1957. godine je iz Donjeg Mihaljevca, a njegova supruga Marija r. Posedi je tri godine mlađa i porijeklo joj je štrigovsko. Oboje su u Kanadu otišli trbuhom za kruhom i tamo im se rodila kći Suzy moja nova poznanica – ispričala nam je i dodala čari novog susreta.

– Predivan susret , sad vidim da je svijet ustvari mali, sve je moguće ostvariti u životu uz malo truda. Eto, moj život je bogatiji za jedan susret i još jedno divno ljudsko biće s hrvatskim korijenima – rekla je i dodala kako mora požuriti jer danas idu u Toronto i na slapove Nijagare.

Neizostavno je morala dodati kako redovito prati naš portal, od trenutka kada je on pisao o njima i sada je njihov redovni ‘prijatelj’. U ime portala, lijep provod i sretan povratak u Europu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije