Atraktivan međunarodni program na varaždinskom nebu 23. i 24.07.

Varaždinski aeromiting – CIAV 2016., najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe, koju će u subotu i nedjelju, 23. i 24. srpnja, na varaždinskom aerodromu organizirati Aeroklub Varaždin, obilovat će zračnim atrakcijama i raznovrsnim popratnim programom za sve generacije posjetitelja.

Prema najavama organizatora, u programu ove međunarodne priredbe nastupit će više od trideset letjelica, među kojima će posebno atraktivni biti preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova iz Hrvatske i Mađarske.

Posjetitelji ove međunarodne zrakoplovne priredbe, koja će i ove godine biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, moći će tako trećeg vikenda u srpnju uživati u atraktivnom i raznovrsnom programu u kojem će letačke vještine demonstrirati članovi akrobatske grupe Krila Oluje.

Na nebu iznad Varaždina letjet će i jedan od najboljih akrobatskih pilota na svijetu – Peter Podlunšek, europski viceprvak u akrobatskom letenju koji sa svojim novim zrakoplovom Edge 540v2, uspješno nastupa na najprestižnijem natjecanju zrakoplovaca – Svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race.

Svoje će pilotske vještine na varaždinskom nebu tog vikenda demonstrirati i hrvatski pilotski as – Branimir Ambreković, koji nastupa na zrakoplovnim egzibicijama širom svijeta.

Na varaždinskom nebu tog će vikenda letjeti i MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva – JAS 39 Gripen, Pilatus PC9 i Soko Galeb G-2, koji će doletjeti iz Slovenije. Zaljubljenici u letjelice imat će prigodu vidjeti i helikoptere hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova – Augusta Bell 212 i Eurocopter EC -135, zrakoplove generalne i poslovne avijacije, te zračne jedrilice.

Organizatori najavljuju i dolet još jednog atraktivnog oldtimera, zrakoplova sovjetske proizvodnje – Jakovljev JAK -11, koji će poletjeti iz Italije. Atraktivnosti ove zrakoplovne priredbe sigurno će pridonijeti i baloni na topli zrak kojima će upravljati Dragan ‘Tom Balon’ Mikloušić, utemeljitelj modernog balonarstva u našoj zemlji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije