U nedjelju u Legradu zajednički skok u rijeku Dravu

Povodom obilježavanja Dana europske Amazone, Zaštitarsko-ekološka udruga ‘Senjar (Zeus) Donja Dubrava organizira Big Jump u Legradu.

– Pridružite se i skočite i vi za očuvanje rijeka! – poručuju iz udruge, a njihova predsjednica Janja Škoda o tome kaže: – U nedjelju, 10. srpnja obilježava se Dan europske Amazone. Na plaži ‘Sip’ u Legradu održat će se Big Jump – zajednički skok u rijeku Dravu s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja prirodnih, živih rijeka. Točno u 15 sati tisuće ljudi diljem Europe će skočiti u rijeku, jezero ili more kako bi podržali borbu za čiste rijeke.

Zeus organizira Big Jump na istome mjestu već nekoliko godina, a ove godine program će biti obogaćen različitim aktivnostima namijenjenima djeci i odraslima.

Okupljanje na plaži Sip u Legradu je od 14 sati, kada se očekuje i dolazak ekipe sa spusta, a nakon zajedničkog skoka sudionici se mogu okušati u odbojci na pijesku, badmintonu, veslanju kajaka ili pak otići na vožnju čamcima, razgledati novo ušće Mure i Drave-kaže i dodaje: – U sklopu toga, Zeus nudi još nekoliko zanimljivih sadržaja tjedan uoči Big Jumpa. Osim održavanja edukativnih radionica za djecu, organizira se i ljetno kino u dvorištu Zalana – u petak 8. srpnja prikazivat će se film ekološke tematike Dom (Home, 2009) s početkom u 20,00 sati. Dođite, ponesite ležaljke, dekice ili stolice i uživajte u filmu!

Uoči filma, u 19,30 sati, Janja Kovač iz Donje Dubrave održat će polusatno predavanje na kojem ćete moći čuti zanimljive priče i narodna vjerovanja o Dravi. U caffe baru ‘Stop’ i u Info-centru u Donjoj Dubravi bit će otvorene dvije izložbe fotografija – zadivljujući prikazi dravske prirode Gorana Šafareka te fotografije iz arhive Zeusovih projekata i aktivnosti.

Ni subota, 9. srpnja neće ostati zanemarena – na kupalištu Šoderica u 17 sati održat će se Škola veslanja, namijenjena djeci i odraslima. Prijavite se na zeus.senjar@gmail.com do petka, 8.7.2016., naučite nešto novo, a usput se i zabavite! Naravno, sve aktivnosti su besplatne!

‘Pozivamo vas da nam se 10. srpnja pridružite na najljepšem prirodnom fenomenu spajanja dviju rijeka Mure i Drave da u 15 sati Velikim skokom obilježimo stremljenje prema očuvanju prirodnih rijeka’, rekla je Janja dodavši kontakt telefone odgovornih: Goran Čižmešija, mob: 098 173 9505 i Janja Škoda, mob: 099 592 5390.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije