ZIMSKI SPUST protiv ugrožavanja rijeke Drave

U subotu, 13. siječnja 2018. po starom toku Drave po 10. put će veslati regata čamaca, kanua i kajaka za zajedničku borbu protiv ugrožavanja rijeke Drave. Za sve sudionike u veslanju je osigurano toplo jelo i zanimljivi sadržaj u domu Međimurska lastavica nakon spusta.

I ove je godine siječanj rezerviran za tradicionalni ‘Zimski spust 2018.’ po rijeci Dravi, koji već 10 godina organiziraju Zaštitarsko-ekološka udruga ‘Senjar’ [ZEUS], Rafting klub ‘Matis’ iz Varaždina te jedna od najvećih svjetskih ekoloških udruga – WWF.

– I ovogodišnjim se spustom želi podsjetiti na važnost očuvanja rezervata biosfere Mura-Drava koji je, upravo zbog svojih prirodnih ljepota i bogatstava, uvršten na listu svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

10. Zimskim spustom po starom toku rijeke Drave, poznatom po svojoj netaknutoj prirodnoj ljepoti, šaljemo poruku kako ne želimo prirodno riječno bogatstvo uništiti gradnjom hidroelektrana. Pod prijetnjom izgradnje HE Molve 1 i HE Molve 2, ovim veslanjem po Dravi zajedno se borimo protiv takvih zahvata i za promicanje modernijih i po prirodu prihvatljivijih rješenja – kažu organizatori.

Na spustu će biti oko dvjestotinjak sudionika iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije, ali i šire, tako da se i ove godine na spustu očekuje velika regata svih vrsta plovila. Okupljanje je u 9 sati kod Međimurske lastavice u Donjoj Dubravi, nasuprot visećeg bijelog mosta na Dravi gdje će imati milenijsku fotografiju.

Također, budući da je ovo jubilarni 10. spust, Goran Čižmešija će okupiti slavne začetnike prvog spusta koji je i sam organizirao. Nakon spusta za sve veslače će biti osiguran topli grah, a uz živu glazbu Tanje Pongrac & Filipa Horvata, ekološki angažiranu umjetničku instalaciju Kristine Pongrac i foto projekt “Besplatno fotkanje” Maria Jakšića, druženje i zabava su zagarantirani!

Dođite i dajte i vi svoj glas za očuvanje prirodne rijeke Drave! Zainteresirani za spust mogu se prijaviti za sudjelovanje u Zimskom spustu slanjem poruke s imenom i prezimenom na mail: raftingklubmatis@gmail.com, a više informacija možete provjeriti na stranicama Facebooka ili na brojeve 099 592 5390 (Janja Škoda) i 098 173 9505 (Goran Čižmešija).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije