FOTO: U D. Dubravi se natjecali branitelji iz Međimurja i njihova djeca

>> FOTO: U Donjoj Dubravi se natjecali međimurski branitelji i njihova djeca

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Podružnica Međimurske županije i Ogranak Donja Dubrava su pod pokroviteljstvom Općine Donja Dubrava i Međimurske županije, a povodom Dana državnosti RH 25. lipnja organizirali u Sportskom kompleksu Krbulja u Donjoj Dubravi 22. Sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije i 4. Susret djece hrvatskih branitelja Međimurske županije.

>>> Rezultati natjecanja (PDF)

Sve je započelo okupljanjem natjecatelja i gostiju u dvorištu zgrade Zalan odakle su mimohodom uz pratnju Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava krenuli put Krbulje gdje je uslijedilo svečano otvaranje natjecanja. Ovdje su se na svečanoj pozornici redali govornici, no prije toga su minutom šutnje odali dužnu počast svim poginulima za našu domovinu.

Posebno je pozdravljena obitelj Jurčec, obitelj poginulog branitelja Predraga Jurčeca. U ime domaćeg Ogranka okupljenim natjecateljima i gostima obratio se je najprije Neven Lisjak, njegov predsjednik. Potom je riječi dobrodošlice i uspjeh u natjecanju gostima poželio općinski načelnik Dražen Miser te je posebno čestitao 20-ti rođendan ovdašnjem Ogranku.

Stjepan Horvat, predsjednik Podružnice UDVDR Međimurske županije u svom je pozdravnom govoru posebno istaknuo radost što kraj svojih očeva ponosno i sretno stoje njihova djeca i pažljivo slušaju ove riječi kako bi nadalje nadolazećim generacijama mogli pričati o snazi i hrabrosti svojih očeva.

Zoran Vidović, zamjenik međimurskog župana, je istaknuo želju Međimurske županije i hrvatskih branitelja da bude na visokoj razini izrazivši vjeru kako je u ove tri godine županijske vlasti to i ostvareno. Uz to je rekao: – Puno vas branitelja iz naše županije pitalo je kada će se isplatiti stipendije za djecu hrvatskih branitelja? Ovoga puta javno obznanjujem da će isplata biti uskoro, nadam se u roku 30 dana.

Izaslanik ministra hrvatskih branitelja Mladen Marinković je iznio pozdrav u ime ministra Tome Medveda i svoje osobno ime. Zaželio je najprije svima puno zdravlja zbog ‘osjetljivih’ godina u kojima se ovi ljudi nalaze te je otvorio subotnje natjecanje.

U 14 sati je po sparnom i nesnošljivom vremenu održano natjecanje u malom nogometu, šahu, stolnom tenisu, belotu i potezanje konopca. Djeca su svoja natjecanja imala u elektronskom pikadu, stolnom nogometu, likovnim radionicama i modeliranju.

U Donju Dubravu su došle natjecateljske ekipe iz: Donje Dubrave, Donjeg Kraljevca, Belice, Čakovca, Goričana, Gornjeg Mihaljevca, Ivanovca, Kotoribe. Mihovljana, Male Subotice, Murskog Središća , Nedelišća, Podturna/Dekanovca, Pribislavca, Preloga, Savske Vesi, Strahoninca, Svetog Juraja na Bregu, Svetog Martina na Muri, Šenkovca i Štrigove. Neka natjecanja u održana ranije.

Kuglanje 30. travnja u Čakovcu, Sportski ribolov u Podturnu 1. svibnja te streljaštvo i boćanje 22. lipnja u Čakovcu. U večernjim satima održano je svečano proglašenje najboljih uzd dodjelu zaslužnih priznanja.

>>> Rezultati natjecanja (PDF)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije