FOTO: U Kotoribi se na Lešu poklonili žrtvama totalitarnih režima

>> FOTO: U Kotoribi se na Lešu poklonili žrtvama totalitarnih režima

U spomen na žrtve poraća i totalitarnih režima u Kotoribi je na grobišta Leš 12. srpnja 2009. godine postavljen križ. To je nedaleko pruge, nasuprot željezničke stanice kod rampe u središtu mjesta za što najveće zasluge pripadaju pokojnom Zlatku Pišpeku, članu Društvo za obilježavanje ratnih i poratnih žrtava i Društvo za obilježavanje grobišta žrtava komunizma.

Od tada, pa svake godine na Dan državnosti, se ovdje okupljaju oni koji žele s pijetetom odati počast žrtvama poraća, odnosno svih totalitarnih režima.

Tako je bilo i jučer kada je ovdje Crkveni pjevački zbor župe izveo himnu da bi kasnije u prigodnoj riječi Franjo Talan, predsjednik Društva, istaknuo njihova nastojanja u rasvjetljavanju evidentiranih grobišta u RH, a kojih ima više stotina. Talan je pohvalio nastojanja pokojnoga Zlatka Pišpeka u istraživanju poratnih žrtava na ovome području te je pohvalio Dragicu Markan, njihovu članicu, koja je krenula Zlatkovim putem.

Položen je vijenac i zapljene su svijeće podno spomen križa. Molitvu je predvodio mjesni župnik vlč. Marinko Prstec, a potom je u ckvi BDM i Sv. Križa za njih služena sveta misa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije