Mali Beličanci u Kraljevom vrtu

U Kraljevom vrtu i ove je godine u organizaciji Muzeja Međimurja Čakovec održana, sada već tradicionalna priredba Kraljeva trešnja. Manifestacija se provodi već 9. godinu za redom u dvorištu kuće našeg najpoznatijeg slikara iz prve polovice 20. stoljeća, Ladislava Kralja Međimurca.

Ravnatelj Muzeja Međimurja Vladimir Kalšan tom je prigodom naglasio kako su osim Kraljeve trešnje , tu i manifestacije ‘Kraljev rođendan’ i ‘Jesen u Kraljevom vrtu’, kojima se želi omogućiti učenicima međimurskih osnovnih škola da dođu i posjete memorijalnu zbirku u Čakovcu i upoznaju se sa stvaralaštvom čovjeka koji je kroz niz godina obilježio kulturni život ovog kraja, ali i šire.

– Vjerujem da ćemo projektom revitalizacije Memorijalne zbirke uspjeti još više zaintrigirati širu hrvatsku, ali i srednje europsku javnost za stvaralaštvo Ladislava Kralja Međimurca, kazao je Kalšan.

Kulturni program uz obilje pjesme i recitacija, te prikaz starog tradicijskog ‘međimurskog gustuvaja’ pripremili su učenici i i nastavnici OŠ Belica, koja je bila domaćin ovogodišnjeg programa, a pridružili su im se polaznici čakovečke vrtićke skupine ‘Leptirići’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije