Rekorder u Šenkovcu vozio s 1,86 promila, u srijedu akcija ‘Brzina’

U srijedu, 15. lipnja od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i koprivničko-križevačkom, provesti će operativnu akciju ‘Brzina’.

Akcija će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Provedena akcija ‘Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga’

Između 6. i 12. lipnja ove godine na području Policijske uprave međimurske provedena je operativna akcija ‘Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga’.

Tijekom provođenja akcije, utvrđena su ukupno 249 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega upravljanje vozilima dok je u krvi prisutan alkohol – 22 prekršaja, i to:

– od 0,00 do 0,50 g/kg – nisu utvrđeni prekršaji,
– od 0,50 do 1,00 g/kg – 10 prekršaja,
– od 1,00 do 1,50 g/kg – sedam prekršaj,
– iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja.
– prekršaj vozača bicikla – tri prekršaja, te ostali prekršaji – 227 prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,86 grama po kilogramu utvrđena je u četvrtak, 9. lipnja u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, kod 62-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije devet osoba podvrgnuto je ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije