Vatrogascima Svete Marije za 90. rođendan suvremenije navalno vozilo

>> Vatrogascima Svete Marije za 90. rođendan suvremenije navalno vozilo

Prije desetak dana pala je zavjesa na proslavu 90. rođendana DVD-a Sveta Marija. Svaka ‘okrugla’ obljetnica nosi neko obilježje. Ova će biti zapamćena što je jedno od najboljih DVD-a konačno dobilo suvremenije navalno vozilo.

Kako je rečeno na proslavi, put do njegove kupnje nije bio jednostavan. – U posljednjih nekoliko godina intenzivno se radilo na prikupljanju financijskih sredstava za nabavu novijeg i kvalitetnijeg vozila – rekao nam je Dražen Šulj, tajnik društva.

Dodao je kako su svi prihodi od donacija i dobrovoljnog rada članova bili usmjereni u Fond za nabavu vozila. – U realizaciju projekta krenuli smo početkom lanjske godine.

U Njemačkoj, pri tamošnjoj vojci, smo nabavili kamion marke Iveco u izuzetno dobrom stanju na čijem je podvozju tvrtka Vatrograd izradila nadogradnju – dodao je dalje Šulj i nastavio: – Ukupna vrijednost projekta iznosi 460.000 kuna. Veći dio opreme sa sadašnjeg navalnog vozila bit će instaliran na ovo vozilo, a preostalu potrebnu opremu nabavljat ćemo prema mogućnostima. Vjerujemo kako će ovo vozilo služiti na dobrobit svih naših mještana-istaknuo je ponosno.

Do sada su se služili vozilom marke Magirus kupljenog 1997. godine u Nizozemskoj. Riječ, dvije i o njemu. To je u ono vrijeme bilo jedno od najmodernijih vozila na našem području. Sredstva za njegovu nabavu prikupljena su od najma za salu vatrogasnog doma, dio sredstava prikupljen je od donacija mještana, dio je prikupljen na dobrotvornoj zabavi, dok je dio sredstava bio posuđen.

Kod nabave toga vozila posebnu ulogu je odigrao gospodin Miljenko Kanižaj, tadašnji načelnik Općine Sveta Marija koji im je u tome nam pružio nesebičnu pomoć.

Novo navalno vozilo je na rođendanskoj svečanosti uz prigodnu molitvu blagoslovio mjesni župnik vlč. Pavao Markač. Čestitke za trud i uložene napore u realizaciji ovog projekta uputili su im mr. Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice, Mladen Kanižaj, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i načelnica Općine veta Marija Đurđica Slamek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije