U srijedu se produljuje zakup lovišta za pet lovačkih društava

U srijedu 8. lipnja 2016. godine, u 11 sati, u Maloj vijećnici Međimurske županije, upriličit će se potpisivanje Ugovora o produljenju ugovora o zakupu zajedničkih lovišta na području Međimurske županije za novo desetogodišnje razdoblje.

Ugovore će potpisati župan Međimurske županije Matija Posavec, a u ime pet lovačkih društava – lovozakupnika lovišta, predsjednici lovačkih društava.

Radi se o lovačkim društvima Patka Donji Vidovec – Sveta Marija, Jastreb Domašinec, Prepelica Mala Subotica, Zec Čakovec i Trčka Sveti Martin na Muri.

Podsjetimo, od ukupno 20 lovačkih društava koja upravljaju s isto toliko lovišta u Međimurskoj županiji, njih 5 nije dobilo odobrenje Ministarstva poljoprivrede RH za produljenje ugovora o zakupu prava lova u zajedničkim otvorenim lovištima Međimurske županije.

Prethodnu suglasnost za produljenje ugovora, nadležno ministarstvo nije izdalo zbog činjenice da su u prethodnom razdoblju protiv njih podneseni optužni prijedlozi zbog prekršaja iz pojedinih članaka Zakona o lovstvu. Naknadno je Ustavni sud promijenio članak Zakona o lovstvu koji je priječio društva da dobe suglasnost, te je nakon ponovljenog zahtjeva Županije prema Ministarstvu 3. svibnja 2016. godine dobivena suglasnost za produljenje zakupa i za ovih pet društava.

Predmetna odluka, koja je bila prihvaćena, predložila se vijećnicama i vijećnicima na raspravu i donošenje na prošloj sjednici Skupštine Međimurske županija te je nacrt ugovora poslan Državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije