ZOO! – najbolja predstava na festivalu kazališnih amatera u CZK-u

>> ZOO! – najbolja predstava na festivalu kazališnih amatera u CZK-u

U srijedu 8. lipnja 2016. u 20 sati u Centar za kulturu Čakovec možete pogledati predstavu Dramskog studija Dada KD Pinklec ZOO! koja je na ovogodišnjem Festivalu hrvatskih kazališnih amatera proglašena najboljom predstavom.

Igraju:

Vera: Ena Jagec
Christiane: Antonija Mrla
Bebsi: Ivana Žulić
Stella: Hana Marciuš
Nicol: Nina Bočkaj
Ana: Tina Čatlaić
Vanda: Katarina Pintarić
Bernd: Marko Erlić
Axel: Vinko Moharić
Detlef: Neven Matoša
Audio izvedba: Jelena Dokleja (mama) i Igor Baksa (tata)

Redatelj: Davor Dokleja
Dramaturgija: Davor Dokleja i ansambl predstave
Scenograf: Davor Dokleja i članovi Dramskog studija Dada
Autor elektronske glazbe: Filip Vargek
Punk-rock glazbu izvode: Nina Bočkaj (solo), Vinko Moharić (el. gitara), Ivana Žulić (solo), Katarina Pintarić (el.gitara)
Autorica poezije u predstavi: Tina Čatlaić
Kostimografija: Ansambl predstave
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Majstor tona: Mario Zelenbaba
Grafički dizajn: Deni Pigac
Izrada scenografije: Davor Tkalec i Mario Topolnjak
Specijalna zahvala Vilimu Hačeku za punk pjesmu ”Dosta mi je!”

O predstavi:

Predstava rađena prema motivima romana ”Mi djeca s kolodvora ZOO” progovara o trenutačnim problemima tinejdžera u društvu koje polako, ali sigurno gubi istinske vrijednosti. Društvo u kojem s jedne strane industrijski, tehnološki i računalni svijet uzima maha i čini život sve lakšim, s druge strane društveni, kulturni i zdravi život propada.

Društvo u kojem zajednica tinejdžera svoje postojanje i ostvarenje traži u virtualnom svijetu, u stvarnom ga iskrivljuje konzumiranjem sintetskih droga i alkohola. Društvo u kojem obitelj, škola, radna okolina i virtualni svijet ima zajednički nazivnik – nasilje. Društvo u kojem su tinejdžeri izgubljena generacija koja svoje prednosti vrlo rijetko pretvara u životne mogućnosti.

Predstavu temeljimo na iskustvima polaznika/glumaca Dramskog studija Dada i liječnika školske medicine s područja maloljetničke ovisnosti. Predstava je zajednički projekt Dramskog studija Dada KD Pinklec, Centra za mlade – CeZaM Čakovec i Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djece.

Davor Dokleja dobitnik je nagrade Zvjezdana Ladika za najkvalitetniji dramsko pedagoški rad za predstavu ZOO! na 18. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije