Karakter osobe možete prepoznati po sladoledu kojeg voli

Okus našeg omiljenog sladoleda, kako kaže Hirsch, određuje se u vrijeme djetinjstva te ostaje stalan tijekom cijeloga života.

Vjerovali ili ne, karakterne osobine povezane su s vašim omiljenim okusom sladoleda, piše dnevno.hr

Neurolog dr. Alan Hirsch u svojem istraživanju, koje prenosi Reader’s digest, koristio je standardizirane rezultate psihijatrijskih testova kako bi napravio statističke korelacije. Kazao je i kako je za karakterne osobine i omiljenu hranu odgovoran isti dio mozga (limbički režanj). Okus našeg omiljenog sladoleda, kako kaže Hirsch, određuje se u vrijeme djetinjstva te ostaje stalan tijekom cijeloga života.

Vaniliju vole impulsivne osobe

Jedan od najjednostavnijih okusa sladoleda svakako je vanilija. Obožavatelji ovog okusa sladoleda su živopisni, impulsivni, idealistični i spremni na rizike. Istraživanje koje je proveo tvrdi kako se ljubitelji vanilije”više pouzdaju u intuiciju nego u logiku”, te da su emoconalno ekspresivni i uspješni u bliskim vezama.

Okus jagode vole introverti

Ljubitelji sladoleda od jagode su introvertni, tolerantni i predani.
Ljubitelji čokolade vole flert
Svoj istraživanje Hirsch je zaključio kako ljubitelji sladoleda od čokolade vjerojatno voli flert i zavođenje. Osim toga, takve osobe su lakovjerne, dinamične, šarmantne i vesele.

Polemični ljubitelji metvice s komadićima čokolade

Ljubitelji ove vrste sladoleda u većini slučajeva traže dlaku u jajetu. Ove osobe su ambiciozne, samouvjerene, polemične i štedljive. A vole i sudjelovati u raspravama,
– (Oni) nisu potpuno zadovoljni dok na svemu ne pronađu neku mrlju, rekao je Hirsch. Ali smatra kako su obožavatelji ovog sladoleda kompatibilni jedno s drugim.

Pesimisti vole dugin šerbet

– Otkrili smo kako su ljudi koji preferiraju dugin šerbet pesimističniji nego što bi vjerojatno pomislili, kaže Hirsch, koji je otkrio da su uz to i analitični i odlučni.

Agresivci vole čokoladni sladoled s lješnjacima i sljezom

Angažirane i agresivne osobe, ali i dobri slušatelj. Ovako se prema Hirschevom istraživanju može opisati ljubitelj navedenog okusa sladoleda. Ljubitelji čokolade su uspješni.

Dramatični ljubitelji okusa kave

Život vam je prava drama ako vam je omiljeni sladoled s okusom kave. No, ljubitelji tog okusa su živahne osobe koje s ‘guštom’ pristupaju životu. Istraživanje je pokazalo kako se ove osobe predaju ‘strasti trenutka’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije