Mravići opet aktivni – posjetili Gospodarsku školu i tiskaru Zrinski

Skupina Mravići dječjeg vrtića Bambi Čakovec vrlo su aktivna skupina koja kroz vrtićku godinu kontinuirano posjećuje ustanove i događanja na području Čakovca.

Tako su u srijedu, 25. svibnja 2016., sa svojim tetama Ivanom Pečarko i Rianom Tkalčec bili na Danu otvorenih vrata u Gospodarskoj školi Čakovec. Bez obzira što je dan prvenstveno namijenjen učenicima osmih razreda, osnovna znanja o pojedinim zanimanjima bitno je saznati čim prije, čak već u vrtiću, kako bi djeca lakše mogla odlučiti što žele postati kad odrastu.

Nakon toplog dočeka Mravići su krenuli iskusiti koje vještine razvijaju učenici Gospodarske škole – na raspolaganju su imali: frizerske usluge, manikuru i masažu. Zainteresiranih je bilo puno tako da se moralo čekati na red: djevojčice su prvenstveno odabrale manikuru, a za frizure i masažu bila je podjednaka zainteresiranost dječaka i djevojčica. Nakon opuštanja na navedenim tretmanima, iznenadili su profesorice znanjem stranih jezika koje su ‘istesali’ povodom Europskog tjedna.

Ruski jezik nije bio pokriven time pa su od profesorice ruskog jezika naučili nekoliko ruskih riječi i fraza. Zatim su neki radili s glinom, neki na računalima i naposljetku su svi uživali u modnoj reviji učenika. Prije odlaska bili su počašćeni finim pecivima i prirodnim sokom. Time njihova aktivnost nije završila.

Pješice su nastavili putem prema tiskari Zrinski gdje ih je dočekala gospođa Tea Car i provela ih kroz tvornicu. Mravići su vidjeli cijeli proces kako od papira nastane slikovnica što ih je potaklo na postavljanje niza pitanja: a kako ovo, a zašto ono…Kući nisu pošli praznih ruku – svaki Mravić dobio je časopis s igračkom i jednu knjižicu. I tek su onda krenuli natrag u vrtić na zasluženi ručak. Puni utisaka, novih doživljaja, novih iskustava…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije