FOTO U tijeku Dani šibe i ribe – danas besplatni vlak i koncert Dražena Zečića

>> Dani šibe i ribe u Kotoribi (Subota, 28.5.2016.)

13. Turističko – gastronomska manifestacija Dani šibe i ribe 2016. jučer je u rano popodne u Kotoribi započela Ribijadom.

Na njoj je 14 mjesnih udruga spravljalo slatkovodne riblje specijalitete, dok su njihovi gosti članovi KUD-a ‘Kralj Tomislav’ iz Biograda na Muru te specijalitete spremali od sardela koje je za ovu prigodu ovamo dopremio njihov sugrađanin Joško Zagorac. Sedamdeset i pet kilograma morske ribe za tili se je čas našlo na stolu namjernika. Oni nisu krili oduševljenje i zadovoljstvo što su gotovo istovremeno mogli ‘guštati’ specijalitete dviju voda.

Sve to se je po prvi puta odvijalo pod šatorom veličine rukometnog igrališta kroz koji je za vrijeme besplatne ponude prošlo nekoliko stotina namjernika koji su zadovoljno otišli svojim kućama spremni doći i danas na riblje specijalitete kulinarskih majstora Hotela ‘Podravina’ iz Koprivnice kao i druge sadržaje koje manifestacija nudi.

Jučer su na svoje došle žene, odbojkaške rekreativke iz Kotoribe, Čakovca i Svete Marije koje tradicionalno uz ovu manifestaciju odigravaju međusobne susrete s primarnim ciljem rekreacije i druženja. Obol manifestaciji dali su mališani koje je preko radionice izrade riba te njihovom izložbom angažiralo mjesno Društvo ‘Naša djeca’.

Na manifestaciju su došli prijatelji i suradnici, njih 30-tak, iz slovenske Hotize s kojima je Općina Kotoriba, organizator manifestacije, prije dvije godine uspostavila prijateljske i suradničke odnose. Njih je vodio podžupan Općine Lendava Stanislav Gjerkeš. Dobrodošlicu, kao i sretan povratak u Sloveniju, im je poželio općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec.

Toga popodneva na manifestaciji smo vidjeli mnogo poznatih ljudi iz različitih sfera života Međimurja, a i onih znatno udaljenijih, među kojima je bila redovita došljakinja na ovu manifestaciju dožupanica Međimurske županije Sandra Herman. Autoru ovih redaka nije promakao niti dr. Husein Saghir, jedan od utjecajnih zdravstvenih djelatnika Međimurja. Ističemo ga glede toga jer je on gost manifestacije od samih začetaka.

Dodatni ‘začin’ ribama dao je glazbeni sastav ‘Pisofkejk’ svirkom do duboku u noć.

Program za nedjelju

Danas je novi dan, novi sadržaji, atraktivnosti kojima će završni ‘štih’ u 19 sati svojim koncertom dati Dražen Zečić.

U nedjelju će od 11 do 19 sati biti otvoren izložbeno prodajni sajam predmeta od šibe, rukotvorina i licitarskih i autohtonih proizvoda uz zabavni program uz nastup grupe ‘Pisofkejk’. U 15 sati na redu je kulturno umjetnički program u kojem će posebni gosti biti članovi KUD-a ‘Kralj Tomislav’ iz Biograda na Moru.

Besplatni prijevoz vlakom

Za 19 sati najavljen je glavni događaj manifestacije – besplatni koncert Dražena Zečića. Općina Kotoriba sve namjernike u nedjelju časti besplatnim prijevozom vlakom koji polazi iz Varaždina u 12:15 sati, a vraća se iz Kotoribe u tri termina u 18:28, 21:45 i 22:19 sati.

Posebne zanimljivosti manifestacije su: Lov ribe iz bazena, prezentacija pletenja proizvoda od šibe, kotoripski specijalitet-šaran na rašljama, fiš paprikaš, a za najmlađe će biti osiguran zabavni park.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije