Mališani vrtića ‘Srčeko’ sa svojim obiteljima i ‘Bundekima’ na Ravnoj gori

Nakon odrađene male planinarske radionice u DV Srčeko u Vratišincu, PD Bundek je u suradnji s odgajateljicama DV organizirao 1. planinarski pohod za mališane i njihove roditelje. Na pravi obiteljski izlet krenulo je s planinarima i više od 150 nasmijanih lica. Glavni cilj- Ravna gora na sam blagdan Tijelova- 26. svibnja 2016. Vrijeme i staza idealna.

Hladovina s kratkim sunčanim pasažima, žubor potoka, u društvu prijatelja i roditelja- četa mališana i njihove braće,njih 70-ak, za manje od 2 sata uz Kamenicu i preko Cimerplaca strmim usponom došla je zadovoljna do Filićevog doma. Skoro tri sata mogli su se igrati, zabavljati i uživati u pogledima koje nudi Ravna gora- pogled na Trakošćan, na Maceljsko gorje, dolinu Bednje, a u pozadini na slovenske planine., piše Muralist

Kako planinaski pohod iziskuje dodatni napor da se dođe do cilja, uvjerili su se i sami te zadovoljni svojom upornošću ponosno primili diplomu i medalju za svoj 1. planinarski pohod s pečatom Ravne gore. Zajedničko fotografiranje, odlazak do “Piramide”, gledanje paraglajdera s vidikovca, obilazak kapelice Sveta Tri Kralja i PD Pusti duh, dobar ručak- sve su to sličice koje neće tako brzo zaboraviti.

Silazak je uslijedio istom stazom, bilo im je lakše, ali im se činilo duže… Neki su trčkarali i usput se družili, a nekolicina je i zaspala pa su ih roditelji morali nositi- i nije im bilo teško, ni njima, ali ni roditeljima. Pozitivni komentari i poziv na daljnju suradnju samo je još jedna stepenica više do istinske ljepote koju nudi zajednički boravak obitelji u prirodi i planini. I vjerujemo da nije zadnji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije