FOTO Oko 1100 pasa šarmira posjetitelje na kinološkim poligonu cijeloga vikenda!

U organizaciji Kinološkog društva Varaždin 1181 i Hrvatskog kinološkog saveza, na kinološkom poligonu u Varaždinu danas ujutro počela je dvodnevna tradicionalna Međunarodna izložba pasa CACIB Varaždin 2016., u sklopu koje se održava i posebna izložba Kluba pinčera i šnaucera.

Na izložbi, koja je ponovno izazvala veliki interes građana, učestvuje oko 1.000 pasa iz čak desetak europskih zemalja! Pse ocjenjuju suci iz Belgije, Poljske, Njemačke, Španjolske, Italije i Hrvatske.

Program ovogodišnje izložbe je raznolik. Tu su pokazne vježbe sa psima koje uključuju ‘agility’, u kojem psi svladavaju zadane prepreke, te športsko-radna kinologija, gdje se prikazuje poslušnost psa, te napad i obrana uz pomoć markiranta.

Među šnaucerima koji će se danas pokazati u Varaždina je i kujica Seli, prekrasnih crnih šiški zbog kojih ne znate vidi li vas kroz njih ili ne.

– To tako mora biti – objašnjava nam njezina vlasnica, koja je doputovala iz Ivanić Grada. Kaže kako godišnje posjete desetak izložbi pasa u Hrvatskoj i još dvije, tri u inozemstvu.

– Dosta to sve košta. Evo, kotizacija je danas 200 do 300 kuna, pa put, pa benzin… Ali bavimo se uzgojom i to nam je zadovoljstvo – rekla nam je.

Dok neki psi mirno u hladovini čekaju svoje nastupe, drugi su uzbuđeni i više od svojih vlasnika.

– Stupido! – simpatično je ‘opomenula’ svoga ljubimca lijepa plavuša koja je doputovala iz Italije.

Malo dalje srećemo tri belgijskih ovčara, vlasnici nam kažu da se zovu Kupido, Gina i Demi.

– Belgijski ovčari imaju četiri varijeteta. Kupido i Gina, ovi crni, su groenendael, a Demi, ovaj sivi, tervueren. Ne smiju biti viši od 66 centimetara, inače slijedi diskvalifikacija – objašnjava nam Velinko Matić, uzgajivač, porijeklom iz Metkovića, ali koji živi u Budinščini.

Bedlingtonski terijeri Bandit i Artemida, koje srećemo malo dalje, doputovali su čak iz Linza. Ali vlasnici im govore hrvatski, ‘naši’ su ljudi u Austiji…

– Ovo nam je tek druga izložba. Bili smo u Grazu, a u rujnu planiramo u Osijek – kaže nam Milenko Velebit, dok miluje 7-mjesečnu Artemidu i Bandita, kojem je ravno godina dana.

Naravno, i ove godine izložbu pasa prati bogata ugostiteljska ponuda te mnoštvo izlagača s proizvodima namijenjenih, kako se često kaže, najboljem čovjekovom prijatelju.

Još nije kasno da obiđete četverenožne ljubimce koji šarmiraju posjetitelje ovogodišnjeg CACIB-a. Proglašenje najljepšeg psa izložbe na rasporedu je oko 17 sati, i u subotu i u nedjelju.

Spomenimo i da dnevna cijena ulaznice oba dana izložbe iznosi 15 kuna, dok djeca imaju besplatan ulaz.

A kako je bilo danas u jutarnjim satima, pogledajte na našim fotografijama…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije