Današnjom Ribijadom u Kotoribi počinju dvodnevni 13. Dani šibe i ribe

>> Današnjom Ribijadom u Kotoribi počinju dvodnevni 13. Dani šibe i ribe

Današnji lijep, topao i pomalo vrući dan Kotoripčanima je stvorio preduvjete za početak obilježavanje manifestacije posvećene prazniku šibi i ribi čime se ponose već 13. godinu. Vjerojatno će brojka 13 ići u prilog tome događaju koji će biti poseban, drugačiji od drugih.

Sve će započeti danas u 14 sati ‘Ribijadom’. To je gastronomska ‘ fešta’ , kao što i sama riječ kaže, na kojoj će u glavnoj ulozi biti riba, njeni specijaliteti. Posebnost joj je u tome što te specijalitete spravljati kuharski amateri, članovi 15-tak mjesnih udruga, a spravljeni specijaliteti će se zacijelo razlikovati jedan od drugog.

Još je veća posebnost ta što će namjernici, pogotovo ljubitelji tih specijaliteta, sve to moći degustirati besplatno, moći će ići od prvog do posljednjeg kuharskog mjesta i isprobavati ponudu koje će biti, prema najavi organizatora Općine Kotoriba, u izobilju.

Uz to ribe i to šaran na rašljama pripremat će i profesionalni kuhari Hotela Podravna iz Korivnice. Zanimljivo će biti i to što će se u spravljanje specijaliteta uključiti i ljudi s mora. Bit će to članovi KUD-a ‘Kralj Tomislav’ iz Biograda na Moru koji će biti gosti Kotoribe, a sutra popdne sudionicima kulturnog programa.

Da bi vam riba bolje prijala, organizatori nude i zabavu preko glazbenog sastava Pisofkejk.

Ljubitelji ženske odbojke moći će navratiti u školsku sportsku dvoranu gdje će se održavati ženski odbojkaški turnir.

Sve pobrojano ide u prilog da već danas navratite u Kotoribu, međimursko naselje šibe i ribe, koja vas očekuje široka i otvorena srca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije