Tijelovo u Donjem Vidovcu

>> Tijelovo u Donjem Vidovcu

U Donjem Vidovcu jučer je bilo vrlo svečano. Nakon Svete mise krenula je tradicionalna procesija uz blagdan Tijelova. Okupili su se brojni vjernici, a posebno je lijepo bilo vidjeti članove KUD-a u narodnim nošnjama, vatrogasce u njihovim svečanim odorama, prvopričesnike i firmanike, predstavnike udruge Vidovski zlatari sa svojim oznakama…

Ovaj je put izabrana nova ruta te je prvo zaustavljanje bilo pri novoobnovljenoj kapelici koju su dali obnoviti Vidovski zlatari. Posebno svečano je bilo kod novopostavljenog kipa Ranjeni Isus kojeg su napravili vrsni umjetnici Siniša Novak iz Svetog Križa i Dragutin Ciglar iz Koprivnice, a financirala obitelj Kuzmić (Kosovi, tako su ih zvali), Alojz, Bernarda i Marija).

Prekrasno uređen parkić i unikatni kip-prekrasno, također je obnovljen pil pri vatrogasnom domu (sljedeće stajanje), zatim su se vjernici poklonili pri kipu Sv. Ane i nakon toga povratak u crkvu.

Obitelj Kuzmić je okupila sve koji su doprinijeli uređenju parka i postavljanju kipa, umjetnike, župnika, načelnika… Alojz Kuzmić je u ime svojih sestara i svoje te njihovih obitelji zahvalio svima na doprinosu realizaciji ovog projekta spomenuvši sve koji su upotrijebili svoje znanje i umjetnost te župnika i načelnika.

Župnik Mirko Pilaj je izrazio zadovoljstvo i sreću što je napravljeno nešto tako lijepo zahvalivši obitelji Kuzmić. Načelnik Josip Grivec je zahvalio u ime žitelja Donjeg Vidovca, vijećnika i svoje ime istaknuvši: – Ovo prekrasno djelo naših umjetnika, zahvaljujući Alojzu, Bernardi i Mariji te njihovim obiteljima je najljepši dar Vidovcu za njegov 790. rođendan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije