FOTO: Medeni vrt obitelji Šardi u Črečanu

>> FOTO: Medeni vrt obitelji Šardi u Črečanu

Veliki znanstvenik Albert Einstein svojedobno je izjavio: ”Nestanu li pčele sa planeta Zemlje, čovjeku kao vrsti ostaje još oko 4 godine života.’

Bez pčela, nema oprašivanja, nema ploda, nema hrane, nema ni ljudi. Važnu ulogu pčela u ljudskim života prepoznalo je obiteljsko gospodarstvo Šardijevih. Svoju ljubav prema pčelarstvu smjestili su u Črečanu, mjestu poznatom po prekrasnoj prirodi koja ga okružuje.

Protekle subote (21. svibnja) kako bi približili svoj rad, u Medenom vrtu organizirali su druženje povodom Svjetskog dana pčela. U organizaciji pomogli su i članovi Udruge Agacija iz Čakovca, a zanimljiva predavanja održali su Barbara Kefelja, Ivan Šopar i Tina Mlinarec.

Cijelom druženju doprinijela je i Udruge žena Gornji Hrašćan svojim amaterskim glumačkim sposobnostima, a atrakcija je bila i izrada starih korita majstora Ivana Zrnara. Kad smo već u prirodi, neizostavno je spomenuti i eko proizvodnju obitelji Šegović koji su svojim prisustvom također uveličali ovaj događaj.

Medeni vrt obitelji Šardi puno je više od slatkog meda u staklenkama. On priča svoju priču o nastajanju, zdravlju i prije svega marljivim ljudima. Ekološki osvješteni, svaki dio njihovog vrta je poseban. Spajanjem modernog sa tradicionalnim rezultiralo je mjestom savršenim za razbistriti glavu, i definitivno nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije