FOTO: Masterchef mjesnim odborima Križovec i Hlapičina

>> FOTO: Masterchef mjesnim odborima Križovec i Hlapičina

Jedan od najposjećenijih događaja u sklopu proslave Dana Grada Mursko Središće svakako je bio subotnji Masterchef, natjecanje u kuhanju mjesnih odbora u sastavu Grada.

Pravo ljetno, sunčano i vrlo toplo vrijeme privuklo je na šetnicu uz Muru nekoliko stotina ljudi koji su došli kušati specijalitete iz kotlića. Kako se u isto vrijeme održavao i Sajam cvijeća, gužva je bila velika no na kraju su svi prisutni došli do svoje porcije pa su se kotlići ispraznili u rekordnom vremenu.

Masterchef je tradicionalno kulinarsko takmičenje u kojem učestvuju MO Mursko Središće, MO Hlapičina, MO Štrukovec, MO Sitnice, MO Peklenica i MO Križovec. Ono je i natjecateljskog karaktera pa se na kraju proglašavaju pobjednici. Žiri u kojemu su bili Božena Malekoci-Oletić, Bojan Bračko-Bidjo, Pavel Ribarić-Pali i Zlatko Bek-Đuka imao je ove godine vrlo tešku zadaću.

Sve ekipe skuhale su odlična jela pa odluka o jednom pobjedniku nije donijeta nego je prvo mjesto pripalo dvjema ekipama, onoj iz Križovca i Hlapičine. Ovo je prvi takav slučaj jer se žiri nije mogao odlučiti da li mu je bolji križovečki vinski gulaš ili hlapičanski grah po receptu Viteškog reda Ivanovaca iz 1266. godine.

Na kraju je odlučeno da titulu Masterchefa za 2016. godinu zajednički ponesu ove dvije ekipe. Medalje pobjednicima, ali i ostalim učesnicima uručio je ministar poduzetništva Darko Horvat, javlja Muralist.

U subotu, zadnjeg dana proslave Dana Grada Mursko Središće,u sklopu Sajma cvijeća i Masterchefa uručene su i nagrade pobjednicima ovogodišnje akcije “Najuređenija okućnica i najuređeniji balkon”koju je organizirao Grad Mursko Središće i Turistička zajednica.

Nagradu za najuređeniji balkon na području Grada, gradonačelnik Dražen Srpak uručio je Marini Hoblaj iz Murskog Središća, dok su onu za najuređeniju okućnicu primili supružnici Snježana i Siniša Ratajec iz Peklenice. Drugo mjesto osvojila je Dragica Podgorelec iz Murskog Središća, a treću Milena Krištofić iz Hlapičine, javlja Muralist.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije